Antena 3 CNN Externe China interzice tranzacțiile cu cripto-monede sub toate formele. Ce s-a întâmplat cu valoarea Bitcoin după anunțul Băncii Centrale

China interzice tranzacțiile cu cripto-monede sub toate formele. Ce s-a întâmplat cu valoarea Bitcoin după anunțul Băncii Centrale

Banca centrală a Chinei a anunțat că toate tranzacțiile cu cripto-monede sunt ilegale, relatează BBC.

China interzice tranzacțiile cu cripto-monede sub toate formele. Ce s-a întâmplat cu valoarea Bitcoin după anunțul Băncii Centrale
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    24 Sep 2021   •   15:09

"Activitățile de business care au legătură cu monedele virtuale reprezintă activități financiare ilegale", se spune în declarația instituției, care estimează că utilizarea cripto-monedelor "periclitează grav" siguranța activelor populației.

China este una dintre cele mai mari piețe mondiale de cripto-monede, remarcă BBC. Fluctuațiile de aici afectează adesea prețul global al cripto-monedelor.

După anunțul Băncii Centrale a Chinei, valoarea monedei Bitcoin a scăzut cu peste 2.000 de dolari.

Tranzacționarea de cripto-monede a fost oficial interzisă în China încă din 2019 dar a continuat online prin tranzacții străine.

În acest an, autoritățile de la Beijing și-au intensificat activitățile de reprimare a activităților legate de cripto-monede.

În luna mai, instituțiile de stat i-au avertizat pe cumpărători că nu vor avea nicio protecție în cazul în care continuă să tranzacționeze Bitcoin.

În iunie, autoritățile au cerut băncilor și platformelor de plată să înceteze facilitatea tranzacțiilor și au interzis "minarea" sau producția de noi monede cu ajutorul calculatoarelor performante.

Anunțul de vineri este cea mai clară indicație că Beijingul vrea să oprească tranzacțiile cu cripto-monede sub toate formele.

Declarația Băncii Centrale indică fără dubii că aceia care se implică în "activități financiare ilegale" comit o infracțiune și vor fi urmăriți penal.

Potrivit Băncii Centrale Chineze, site-urile web străine care oferă cetățenilor chinezi posibilitatea de a tranzacționa monede virtuale comit, de asemenea, o ilegalitate.

BBC mai notează că în 2019 China furniza 75% din energia utilizată în lume pentru minarea Bitcoin. În aprilie 2021, acest indicator scăzuse la 46%.

×
Subiecte în articol: China cripto-monede
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close