Antena 3 CNN Externe China: Peste 90 de mineri blocaţi în subteran, găsiţi în viaţă în a doua zi de Paşte

China: Peste 90 de mineri blocaţi în subteran, găsiţi în viaţă în a doua zi de Paşte

China: Peste 90 de mineri blocaţi în subteran, găsiţi în viaţă în a doua zi de Paşte
Sursa foto: china
05 Apr 2010   •   09:47

Miracol în China. Peste 90 de mineri, blocaţi în subteran, după ce o mină de cărbune a fost inundată au fost găsiţi în viaţă de echipele de salvare. Duminică, nouă mineri au fost salvaţi.


La sfârşitul lunii martie, peste 150 de mineri erau daţi dispăruţi când mina a fost inundată din cauza unor spărturi în galeriile de siguranţă. După aproape o săptămână, mai mulţi dintre ei au fost scoşi la suprafaţă în viaţă.


"Aceşti pacienţi au simptome precum temperatură corporală foarte scăzută, infecţii severe de piele, deshidratare severă sau tensiune arterială oscilantă. Şi mulţi dintre ei sunt în stare de şoc", spune un medic.

În ciuda faptului că unii mineri au fost salvaţi, foarte mulţi se află, încă, în subteran. Pe măsură ce orele trec, şansele de a mai fi găsiţi în viaţă sunt tot mai mici. Cu toate acestea, oficialii promit că operaţiunile de salvare vor continua.



"Sunt, încă, foarte mulţi mineri blocaţi în subteran şi există semne de viaţă acolo jos. S-au primit instrucţiuni de pompare a apei şi de asigurare a ventilaţiei pentru a încerca să îi ajutăm pe aceşti oameni. Nu vom ceda şi nu îi vom abandona. Vom face toate eforturile pentru a-i salva pe mineri."

Minele din China sunt printre cele mai periculoase din lume. Cele mai multe accidente se produc din cauza încălcării regulilor de siguranţă şi a echipamentului învechit.



Antena3

×
Subiecte în articol: China mineri
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close