Antena 3 CNN Externe China se declară "foarte îngrijorată" de eventualitatea unor atacuri în Siria

China se declară "foarte îngrijorată" de eventualitatea unor atacuri în Siria

China se declară "foarte îngrijorată" de eventualitatea unor atacuri în Siria
de M.T.    |    02 Sep 2013   •   20:05

China s-a declarat, luni, „foarte îngrijorată" de eventualitatea unor „acţiuni militare unilaterale" împotriva Siriei, informează AFP, citată de Mediafax.

De asemenea, Beijingul continuă să afirme că singura soluţie de luat în calcul în cazul crizei din Siria este cea „politică”.

„Suntem foarte îngrijoraţi de eventualitatea ca unele state să întreprindă acţiuni militare unilaterale" în Siria, a declarat Hong Lei, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, într-o conferinţă de presă.

Oficialul a adăugat că Beijingul se „opune utilizării, de către oricine, a armelor chimice" şi susţine ancheta în curs a ONU cu privire la un atac în apropierea Damascului, la 21 august.

„Statele Unite au informat China cu privire la dovezi americane referitoare la folosirea armei chimice în Siria", a subliniat Hong, care nu a precizat însă credibilitatea pe care Beijingul o acordă acestor probe.

„Numai o soluţie politică poate rezolva criza siriană", a mai declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

De peste doi ani, China, folosindu-se de dreptul său de veto în Consiliul de Securitate al ONU, se opune apelurilor internaţionale de a exercita mai multă presiune asupra regimului lui Bashar al-Assad.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close