Antena 3 CNN Externe China vrea să trimită oameni pe Lună până în 2020. Construieşte o nouă bază pentru rachete spaţiale

China vrea să trimită oameni pe Lună până în 2020. Construieşte o nouă bază pentru rachete spaţiale

China vrea să trimită oameni pe Lună până în 2020. Construieşte o nouă bază pentru rachete spaţiale
Sursa foto: Foto: thevelvetrocket.com
04 Mar 2011   •   12:19

China, care are mari ambiţii spaţiale şi vrea să trimită oameni pe Lună până în 2020, va avea o nouă bază foarte modernă pentru construirea de rachete, informează vineri presa locală, citată de AFP.
   
Un număr de 20 din cele 22 de uzine care vor forma "cea mai importantă bază de design, producţie şi testare de rachete din lume" sunt deja terminate, a indicat cotidianul Global Times.
   
Rachetele Longue Marche IV şi Longue Marche V vor fi concepute şi construite în acest complex de 200 de hectare de la Tianjin (nord-est-ul Chinei), a precizat cotidianul, citându-l pe Liang Xiaohong, un înalt responsabil al programului spaţial chinez.
   
China a trimis primul om în spaţiu în 2003, fiind al treilea stat din lume care a făcut acest lucru după fosta Uniune Sovietică şi SUA.
   
În septembrie 2008, trei astronauţi chinezi au făcut un zbor de 68 de ore cu ieşire în spaţiu la bordul Shenzhou VII.
   
China a lansat cu succes, pe 1 octombrie anul trecut, de ziua sa naţională, a doua ei sondă lunară, Chang'e-2. Iar prima sondă chineză spre planeta Marte va fi lansată în acest an, în luna octombrie, în colaborare cu Rusia, potrivit agenţiei China Nouă.

×
Subiecte în articol: China baza Luna
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close