Antena 3 CNN Externe Mărturia unui chirurg ucrainean: ”Rușii pun explozibil în jucăriile copiilor”

Mărturia unui chirurg ucrainean: ”Rușii pun explozibil în jucăriile copiilor”

Un chirurg din Kiev oferă o perspectivă îngrozitoare asupra lucrurilor cu care se confruntă personalul spitalului, în încercarea de a ajuta cât mai mulți ucraineni. Medicul a declarat că a avut pacienți cu răni grave cauzate de explozibilul ascuns de soldații ruși în jucăriile de pluș ale copiilor.

Mărturia unui chirurg ucrainean: ”Rușii pun explozibil în jucăriile copiilor”
Sursa foto: Sozcu
de Alexandra Ionescu    |    09 Apr 2022   •   10:52

„Au pus bombe chiar și în ursuleții de pluș”, a spus Oleksandr Yatsyna, încercând să-și mențină calmul în timp ce așteapta să intre în sala de operație din Kiev.

„Mai întâi am avut rănile catastrofale de la bombe, apoi împușcăturile, apoi minele împrăștiate de-a lungul drumurilor, dar cel mai rău dintre toate sunt jucăriile de pluș pline cu explozibili. Ei vizează familiile. Să nu aveți nicio îndoială, rușii sunt hotărâți să ne omoare și civilii și copiii.”

Yatsyna, în vârstă de 39 de ani, doarme și mănâncă în spital pentru a rămâne lângă pacienții săi, ascultându-le poveștile de groază în fiecare noapte.

„Rușii vor să ne intimideze cu barbaria lor. Cu cât încearcă să intimideze oamenii mai mult, cu atât devenim mai curajoși. Poveștile pe care le aud mă vor bântui pentru totdeauna”.

Majoritatea colegilor săi, spune el, au insistat să rămână să ajute; alții s-au întors de la munca în spitale din străinătate. „Câțiva medici s-au dus la luptă, mulți și-au trimis copiii mici în siguranță și au rămas aici. Avem destui voluntari. Turele sunt acum trei sau patru zile. Mulți nu se duc acasă, deoarece apartamentele lor au fost distruse sau nu au transport și este prea periculos să mergi pe jos sau cu bicicleta până la serviciu.”

Yatsyna se teme de un atac chimic. „În această situație nu suntem deloc pregătiți, nu avem măști, antidoturi – de astea vom avea nevoie în continuare”, a spus el, potrivit The Times.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close