Antena 3 CNN Externe CIA: Am pus Al Qaeda pe fugă şi am debusolat organizaţia

CIA: Am pus Al Qaeda pe fugă şi am debusolat organizaţia

CIA: Am pus Al Qaeda  pe fugă şi am debusolat organizaţia
Sursa foto: al qaeda
18 Mar 2010   •   12:12

Atacurile asupra al-Qaeda din regiunea tribală din Pakistan i-au forţat pe Osama bin Laden şi alţi lideri de top să se ascundă şi mai mult, ceea ce a lăsat organizaţia fără conducere şi mai puţin capabilă să planifice operaţiuni sofisticate, susţine directorul CIA Leon Panetta .
Acesta declara într-un interviu pentru Washington Post că atât de profundă este dezorientarea al-Qaeda încât unul din locotenenţi, într-un mesaj recent interceptat de CIA, îl ruga pe bin Laden să vină să salveze grupul şi să asigure conducerea.


Panetta punea aceste fapte pe campania din ce în ce mai agresivă contra al-Qaeda şi aliaţilor talibani, inclusiv atacurile numeroase şi coordonarea cu Pakistan, în cadrul războiului CIA contra extremiştilor din acest stat.
El califica aceasta ca fiind "cea mai agresivă operaţiune în care a fost implicată CIA în toată istoria noastră."
"Aceste operaţiuni afectează serios al-Qaeda. Este foare clar din toate informaţiile pe care le avem că au dificultăţi în a organiza orice fel de comandă şi control. Şi că i-am pus pe fugă."

Afirmaţiile optimiste ale lui Panetta sunt în contradicţie cu analiza recentă american privind ameninţările teroriste continue la adresa SUA, după un atac suicid, în care un agent dublu iordanian a intrat într-o bază CIA şi a ucis nouă agenţi CIA.
Panetta a recunoscut că al-Qaeda încă este în căutarea de modalităţi de a ucide americani şi a recruta persoane fără cazier pentru a executa misiuni. Acesta a mai confirmat că CIA nu ştie precis unde se află bin Laden şi principalul adjunct Ayman al-Zawahiri, dar agenţia consideră că cei doi s-ar afla în Pakistan.
Antena3.ro

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close