Antena 3 CNN Externe Cicloanele Zeynep și Eunice au devastat Europa și Marea Britanie. Cel puțin 14 oameni au murit. Meteorlogii avertizează: "Nu s-a terminat!"

Cicloanele Zeynep și Eunice au devastat Europa și Marea Britanie. Cel puțin 14 oameni au murit. Meteorlogii avertizează: "Nu s-a terminat!"

Furtunile care au măturat Europa vineri şi sâmbătă au ucis cel puțin 14 persoane şi au lăsat în întuneric zeci de mii de locuințe.

Cicloanele Zeynep și Eunice au devastat Europa și Marea Britanie. Cel puțin 14 oameni au murit. Meteorlogii avertizează: "Nu s-a terminat!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Feb 2022   •   10:46

Mai multe decese au fost raportate în Germania, Ţările de Jos, Marea Britanie şi Polonia ca urmare a trecerii a cicloanelor Zeynep, Dudley şi Eunice.

În Marea Britanie, mii de gospodării au rămas fără curent electric în urma fenomenului meteo Eunice, care a adus vânturi puternice şi ploi abundente şi a provocat daune de milioane de lire sterline.

Trei persoane au decedat.

Cel puțin 14 morți în Europa și Marea Britanie, după cicloanele Zeynep și Eunice

În Marea Britanie sunt prognozate şi în zilele următoare vânturi puternice, care ar putea afecta călătoriile, alimentarea cu energie electrică şi operaţiunile de intervenţie.

În Olanda, patru persoane au murit din cauza furtunilor, trei dintre acestea pierzându-și viața în urma căderii unor copaci. A patra persoană a murit într-un accident rutier favorizat de furtună.

În Germania, cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma trecerii ciclonului Zeynep.

Numeroşi arbori au fost dezrădăcinaţi, mai multe clădiri au fost deteriorate, iar unele obiecte au fost luate pe sus de vânt, pompierii primind mii de solicitări de intervenţie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pagube de un miliard de dolari în Germania

Asiguratorii din Germania au estimat că daunele depăşesc 900 de milioane de euro sau 1 miliard de dolari, notează DPA.

Transportul feroviar la nivel naţional a suferit numeroase întreruperi, pe unele linii fiind preconizate întârzieri până luni.

Serviciul german de meteorologie a avertizat că rafalele puternice de-a lungul zonelor de coastă vor continua până marţi, existând pericolul ca arborii să fie doborâți la pământ.

În Polonia, patru persoane şi-au pierdut viaţa în timpul furtunii, iar cel puţin una a fost rănită. Pompierii polonezi au fost solicitaţi să intervină în aproximativ 13.000 de incidente în cursul nopţii, tot din cauza fenomenului meteo Zeynep, potrivit unui purtător de cuvânt.

Numeroşi copaci doborâţi de vântul puternic au blocat drumurile, iar mai multe acoperişuri au fost luate pe sus. O porțiune de mari dimensiuni a fost smulsă din Muzeul Naţional din Szczecin.

Zeci de mii de gospodării au rămas fără electricitate, în special în Pomerania de Vest.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a solicitat populaţiei să rămână în spaţii închise iar compania feroviară PKP a recomandat amânarea călătoriilor.

În Republica Cehă, aproximativ 26.000 de gospodării au rămas curent electric, iar administraţia din Praga a îndemnat populaţia să nu se aventureze în parcuri sau în păduri.

Foto principală: membri ai echipelor de intervenție încearcă să degajeze copacii căzuți pe calea ferată, în Cehia și mașină distrusă pe autostradă, în timpul furtunii, în Germania

Foto: galerie: imagini cu dezastrul lăsat în urmă de ciclonul care a lovit Europa vineri și sâmbătă, în Germania (Hamburg, Bremen) și în Cehia

×
Subiecte în articol: Eunice Zeynep morti cicloane
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close