Cinci mii de persoane mor în fiecare lună în conflictul sirian

de S.T.    |    16 Iul 2013   •   20:17
Cinci mii de persoane mor în fiecare lună în conflictul sirian Foto: Agerpres/AP

Cinci mii de persoane mor în fiecare lună în conflictul sirian, care a provocat cea mai gravă criză a refugiaţilor de la genocidul din Rwanda, acum aproape 20 de ani, au indicat marţi responsabili ai ONU, relatează AFP.

Responsabilii citaţi au făcut apel la Consiliul de Securitate al ONU, divizat în privinţa conflictului din Siria, să ia măsuri mai puternice în legătură cu acest război, care a făcut aproape 100.000 de victime în 26 de luni.

"Numărul extrem de ridicat de morţi din prezent - circa 5.000 pe lună - arată deteriorarea totală a acestui conflict", a afirmat secretarul general adjunct al Naţiunilor Unite, Ivan Simonovic, în faţa Consiliului de Securitate.

Circa 6.000 de persoane fug în fiecare lună din Siria, iar ONU a recenzat aproximativ 1,8 milioane de refugiaţi sirieni în ţările vecine, a indicat înaltul comisar al Naţiunilor Unite pentru refugiaţi, Antonio Guterres.

"Nu am văzut un aflux de refugiaţi care să crească la un nivel atât de înfricoşător de la genocidul din Rwanda, acum aproape 20 de ani", a declarat Guterres.

Parteneri
x close