Antena 3 CNN Externe Cinci români au murit într-un accident petrecut pe o şosea din Ungaria. Maşina a fost făcută praf de un autoturism de teren

Cinci români au murit într-un accident petrecut pe o şosea din Ungaria. Maşina a fost făcută praf de un autoturism de teren

Cinci români au murit într-un accident petrecut pe o şosea din Ungaria. Maşina a fost făcută praf de un autoturism de teren
de O.P.    |    07 Ian 2013   •   06:00

Cinci români, printre care şi un copil de şase luni, au murit într-un accident rutier, pe o şosea din estul Ungariei. Maşina în care călătoreau a fost lovită în plin de un vehicul de teren, condus de un cetăţean din Republica Moldova. Acesta a fost reţinut de poliţie.

Accidentul s-a produs în apropierea localităţii Karţag, pe şoseaua dintre Budapesta şi Debreţin. Din motive încă necunoscute, vehiculul de teren, înmatriculat în Franţa, a intrat pe contrasens şi a lovit în plin maşina românilor. Cei patru adulţi, trei bărbaţi şi o femeie, au murit pe loc iar copilul de şase luni, găsit încă în viaţă de primele echipaje de salvare, a fost imediat trimis cu elicopterul la spital.

Grav rănit la cap, bebeluşul a decedat după câteva ore, în ciuda eforturilor depuse de medici. Cele trei persoane din maşina de teren nu au fost rănite. Şoferul, în vârstă de 24 de ani, din Republica Moldova, a fost reţinut de poliţie.

Naţionalitatea victimelor nu a fost anunţată oficial dar, potrivit agenţiei de presă ungare MTI, doi dintre adulţi erau cetăţeni români iar ceilalţi aveau dublă cetăţenie ungară şi română.

Nu există încă date cu privire la naţionalitatea copilului. Potrivit surselor locale, ar fi vorba de o familie originară din  Miercurea Ciuc, stabilită de câţiva ani în Ungaria, şi de doi prieteni ai acesteia.



×
Subiecte în articol: accident rutier
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close