Antena 3 CNN Externe Cine este FEMEIA care apare în ultima filmare a teroriştilor SI. Autorităţile franceze i-au dezvăluit identitatea

Cine este FEMEIA care apare în ultima filmare a teroriştilor SI. Autorităţile franceze i-au dezvăluit identitatea

Cine este FEMEIA care apare în ultima filmare a teroriştilor SI. Autorităţile franceze i-au dezvăluit identitatea
de O.P.    |    05 Feb 2015   •   12:07

 Autorităţile franceze susţin că femeia din ultima înregistrare video difuzată de combatanţi islamişti vorbitori de limbă franceză ar putea fi Hayat Boumeddiene, care ar fi ştiut despre atacul din 9 ianuarie de la magazinul evreiesc din Paris, a declarat pentru CNN o sursă apropiată anchetei.

Înregistrarea video a fost diguzată marţi şi prezintă un combatant al Statului Islamic lăudând atacatorii din Franţa şi cerând comiterea unor noi atentate. În imagini apare şi o femeie care stă alături de cel care vorbeşte, poartă uniformă de camuflaj şi ţine în mână o armă.

"Autorităţile franceze investighează posibilitatea ca această femeie să fie Hayat Boumeddiene," a declarat sursa citată.

Soţul ei, Amedy Coulibaly, a ucis patru ostatici la 9 ianuarie la un magazin cu specific evreiesc din Paris. El a fost ucis de poliţie în operaţiunea de eliberare a ostaticilor.

Autorităţile o caută pe Boumeddiene, despre care se crede că s-ar afla în Siria. Ea şi Coulibaly erau căsătoriţi religios, dar căsătoria lor nu a fost recunoscută oficial de legea franceză.

×
Subiecte în articol: terorism statul islamic
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close