Antena 3 CNN Externe Cine sunt legendarii membrii SEAL care l-au lichidat pe Osama bin Laden

Cine sunt legendarii membrii SEAL care l-au lichidat pe Osama bin Laden

Cine sunt legendarii membrii SEAL care l-au lichidat pe Osama bin Laden
Sursa foto: Foto: marky3000.blogspot.com
05 Mai 2011   •   23:53
Dacă spunem "mare, aer, pământ", înţelegeţi ceva? În regulă, să repetăm în engleză: "sea, air, land" Nici acum? Dar de Seal aţi auzit? Normal, că doar trupele SEAL l-au dovedit pe bin Laden.

Soldaţii au căpătat acest nume după mediul în care pot acţiona, mai precis: în apă, în aer şi la sol. Adică peste tot. Nu ratează nimic. Osama bin Laden e dovada moartă a acestui fapt.

S-a discutat foarte mult în aceste zile despre modul în care au acţionat, de ce şi-au aruncat elicopterul în aer. Explicaţia a venit, de la cine credeţi? De la fondatorul Team Six.

Richard Marcinko a fost primul comandant al celebrei Team Six - echipa şase. De fapt, a fost fondatorul ei. Nu i-a fost uşor să-şi convingă superiorii că au nevoie de un corp de intervenţie şi mai bun decât tradiţionalii puşcaşi marini. Dar a reuşit, după care a început să-şi selecteze oamenii şi să-i antreneze.

În primă fază, Echipa Şase avea doar 75 de membri, care se antrenau aproape continuu. Pe an, consumau mai multă muniţie de antrenament decât tot corpul puşcaşilor marini, asta ca să vă faceţi o idee despre ce "simţ al ţintei" au aceşti oameni.

Acum, dacă echipa lui de suflet a devenit, fără voia ei, celebră, Richard Marcinko a încercat să explice - în mare - o acţiune Team Six. Începând de la momentul în care ajung la locul operaţiunii.
 

×
Subiecte în articol: Osama Bin Laden operatiune misiune
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close