Antena 3 CNN Externe Ciopârțit și aruncat în WC: un milionar din criptomonede a înfundat canalizarea la Sofia | O crimă similară a avut loc în Argentina, luna trecută

Ciopârțit și aruncat în WC: un milionar din criptomonede a înfundat canalizarea la Sofia | O crimă similară a avut loc în Argentina, luna trecută

Presa internațională relatează cazul șocant al lui Christian Peev, un bărbat cu dublă cetățenie, bulgară și americană, care a făcut avere din tranzacții cu criptomonede și al cărui cadavru dezmembrat a fost găsit la Sofia.

Ciopârțit și aruncat în WC: un milionar din criptomonede a înfundat canalizarea la Sofia | O crimă similară a avut loc în Argentina, luna trecută
Sursa foto: X(Twitter)@CryptoNewsUpd8s
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Aug 2023   •   13:16

Părți din cadavrul lui Peev au fost descoperite, marți, într-un canal de scurgere din capitala bulgară, pe care muncitorii încercau să îl desfunde.

Acest bărbat în vârstă de 41 de ani a fost dat dispărut de vărul său joia trecută, pe 10 august.

Anchetatorii care se ocupă de caz cred că Peev a fost ucis între 8 și 9 august.

Presa bulgară, care citează surse apropiate anchetei, a relatat că milionarul americano-bulgar a fost omorât cu o ganteră.

Ulterior, ucigașul său l-a tranșat în baie și a aruncat părți din cadavru în vasul de toaletă.

Citește și: Românul acuzat că a ucis fetiţa concubinei şi a ascuns-o sub canapea, într-un apartament din București, va fi extrădat din Olanda în România

Locația a crimei a putut fi găsită de investigatori după ce au verificat apelurile telefoanelor victimei.

În ziua în care a dispărut, Christian Peev a fost în contact cu o persoană pe nume Vesco Valchinov (foto interior, stânga), un bărbat pe care îl întâlnise cu aproximativ șase ani în urmă.

Imagini recuperate de pe camerele de supraveghere în data de 8 august i-au surprins pe cei doi intrând în blocul de apartamente unde locuiește suspectul de crimă.

Presupusul asasin a fost ajutat de un complice să îngroape bucăți din cadavru

A doua zi, Valchinov a ieșit singur din clădire. Autoritățile i-au dat de urmă într-un hotel și l-au arestat. 

În același dosar a fost arestat un alt bărbat, Konstantin Subotinov. Acesta a recunoscut în fața anchetatorilor că l-a ajutat pe Valchinov să ascundă părți din cadavrul victimei, pe care le-a transportat cu mașina și le-a îngropat într-un cartier din Sofia.

Presa bulgară mai scrie că Peev l-a ajutat pe Valchinov cu investiții cripto și avansează ipoteza că primul a fost ucis de al doilea în urma unor neînțelegeri legate de bani, notează Observator News.

Vara 2023, sezon mortal pentru investitorii cripto

Christian Peev este al doilea milionar în criptomonede ucis cu brutalitate în mai puțin de o lună.

Un alt investitor, Fernando Perez Algaba, a fost, de asemenea, ucis și dezmembrat, iar părți din cadavru au fost găsite într-o valiză roșie aruncată în localiatatea Ingeniero Budge din regiunea capitalei argentiniene Buenos Aires.

Această crimă a fost descoperită pe 23 iulie, la cinci zile după ce dispariția lui Algaba a fost semnalată autorităților.

Oamenii legii au reușit să identifice victima după amprente și după tatuaje.

O autopsie a relevat că Algaba a fost împușcat de trei ori, înainte de a fi dezmembrat.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close