Antena 3 CNN Externe Cipru. Oaie bolnavă de scrapie, printre cele importate din România

Cipru. Oaie bolnavă de scrapie, printre cele importate din România

Cipru. Oaie bolnavă de scrapie, printre cele importate din România
Sursa foto: oaie
21 Iul 2009   •   13:32

Autorităţile sanitare din Cipru au intrat în alertă, după ce au descoperit că una dintre cele aproximativ 900 de oi importate din România şi din alte state ale UE are scrapie.
Potrivit Cyprus Mail, animalele se află în prezent în carantină. Autorităţile veterinare se tem ca boala să nu se răspândească şi la alte animale. Totuşi, ale au dat asigurări că populaţia poate consuma carnea de oaie fără probleme.
Charalambos Kakoyiannis, directorul serviciilor veterinare din Cipru, a declarat: "Am primit un transport de animale din România, precum şi din alte ţări. Dintre cele 900 de animale pe care le-am importat, am izolat unul care a fost sacrificat şi testat de scrapie".
"Turma în care a fost depistat animalul cu scrapie a fost plasată în carantină. În prezent, purtăm discuţii cu autorităţile competente din România pentru a obţine toate informaţiile pe care le deţin despre alte animale care au sosit împreună cu oaia bolnavă", a adăugat Kakoyiannis.
Scrapia este o boală neurodegenerativă fatală, care afectează sistemul nervos central al oilor şi caprelor. Boala debutează după o perioadă de incubaţie lungă, de peste un an. Până în prezent, nu a fost semnalat nici un caz de transmitere a bolii la om.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: România Cipru
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close