Antena 3 CNN Externe Clinton către guvernul pakistanez: Nu cred că doriţi să capturaţi conducerea al Qaeda

Clinton către guvernul pakistanez: Nu cred că doriţi să capturaţi conducerea al Qaeda

Clinton către guvernul pakistanez: Nu cred că doriţi să capturaţi conducerea al Qaeda
Sursa foto: hillary clinton
30 Oct 2009   •   03:47

SUA a renunţat la obişnuitul limbaj diplomatic, după ce Hillary Clinton a declarat că îi este greu să creadă că Pakistan nu poate să prindă liderii al Qaeda dacă chiar ar vrea. Secretarul american de stat Hillary Clinton a petrecut două zile în Pakistan, aliatul SUA în războiul cu Al-Qaeda, încercând să impulsioneze guvernul civil pentru a contracara sentimentul crescând anti-american.
Cel mai înalt diplomat american s-a aflat în contradicţie cu poziţia Islamabadului referitoare la faptul că liderii Al-Qaeda nu s-ar afla în Pakistan.
"Al-Qaeda s-a bucurat de adevărate paradisuri în Pakistan din 2002," declara Clinton unor jurnalişti pakistanezi.
"Îmi vine greu să cred că nimeni din guvern nu ştie unde sunt şi nu pot să îi prindă dacă chiar ar vrea," adăuga Clinton .
"Poate aşa este, poate nu pot fi prinşi. Nu ştiu. Din câte ştim noi, ei sunt în Pakistan".
Ea s-a mai arătat preocupată şi de problema ajutorului non-militar american de 7,5 miliarde dolari către Pakistan, despre care opoziţia politică şi armata a susţinut că încalcă suveranitatea statului.
"Cu riscul de a părea nediplomatic, Pakistan trebuie să aibă investiţii interne în serviciile publice şi oportunităţile de afaceri," declara Clinton afaceriştilor, referindu-se la evaziunea fiscală.
"Procentajul de taxe în PIB este printre cele mai mici din lume. Noi în SUA taxăm tot ce mişcă şi nu mişcă, şi nu este ceea ce vedem în Pakistan" .
"Aveţi 180 milioane de persoane. Iar populaţia se preconizează că va ajunge la circa 300 milioane. Şi nu ştiu ce veţi face cu acest gen de provocare, dacă nu începeţi planificarea chiar acum".
Antena3.ro

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close