Antena 3 CNN Externe Clinton: Israel trebuie să facă ?paşi pozitivi?

Clinton: Israel trebuie să facă ?paşi pozitivi?

Clinton: Israel trebuie să facă ?paşi pozitivi?
Sursa foto: hillary clinton
03 Noi 2009   •   01:37


Secretarul american de stat Hillary Clinton a cerut Israelului să facă gesturi "pozitive" spre palestinieni în schimbul eforturilor lor de a îmbunătăţi securitatea.
"I-am spus premierului israelian Benjamin Netanyahu că aceşti paşi pozitivi din partea palestinienilor ar trebui să întâlnească paşi pozitivi din partea Israelului în ce priveşte deplasarea, accesul şi securitatea israelienilor în Cisiordania", declara aceasta.
"Israel a făcut unele lucruri în această privinţă dar trebuie să facă mult mai multe," declara Clinton, aflată în Maroc.
Preşedintele palestinian Mahmud Abbas "a demonstrat determinare şi leadership" în ce priveşte preocupările pentru securitate, iar Israel ar trebui să răspundă în mod similar, sublinia oficialul american.
Hillary Clinton a fost forţată să ia o poziţie defensivă luni, după replicile arabe furioase la aparenta abandonare a apelurilor SUA de a se opri extinderea coloniilor evreieşti în Cisiordania.
Aceasta a fost nevoită să sublinieze că preşedintele Barack Obama nu a trădat poporul palestinian şi aliaţii arabi.
În faţa unei audienţe ostile la Marrakesh, unde trebuia să se întâlnească cu miniştri arabi de Externe, Clinton a făcut eforturi de a echilibra poziţiile. Cu doar o zi înainte lăudase premierul israelian şi acţiunile acestuia.
Ea a subliniat acum că Obama continuă să vadă construcţiile din colonii ca "ilegale". Ea şi-a menţinut declaraţia că oferta Israelului de a restricţiona construcţiile este fără precedent, deşi nesatisfăcătoare, cu toate că nu este destul de nesatisfăcătoare pentru ca palestinienii să refuze reluarea negocierilor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hillary Clinton negocieri de pace
Parteneri
Premieră în lumea auto: Apare taxa pe kilometraj!
x close