Antena 3 CNN Externe Clipe de groază într-o gară din Germania. Un bărbat a strigat „Allahu Akbar” și a înjunghiat patru oameni

Clipe de groază într-o gară din Germania. Un bărbat a strigat „Allahu Akbar” și a înjunghiat patru oameni

Clipe de groază într-o gară din Germania. Un bărbat a strigat „Allahu Akbar” și a înjunghiat patru oameni
10 Mai 2016   •   10:26

Un bărbat a atacat cu un cuțit, marți dimineață, călători într-o gară din apropierea orașului Munchen din sudul Germaniei, relatează Reuters și AFP, potrivit Agerpres.

Una dintre cele patru persoane atacate a murit, iar celelalte trei sunt în stare gravă. Persoanele rănite au 58, 55 și 43 de ani.

Potrivit postului de radio bavarez Bayerischer Rundfunk, poliția verifică declarații ale martorilor potrivit cărora bărbatul ar fi strigat 'Allahu Akbar' în cursul atacului.

Media germane au relatat că poliția l-a arestat pe atacator, un tânăr de 27 de ani cu cetățenie germană, și că toate victimele sunt bărbați. Poliția a precizat că ia în considerare o motivație 'politică' a atacului.

Germania, care are un rol de sprijin în lupta împotriva Statului Islamic (SI), nu a fost până în prezent ținta unui atac major din partea militanților islamiști, așa cum au fost țările vecine Franța și Belgia.

×
Subiecte în articol: munchen gara
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close