Antena 3 CNN Externe COD ROŞU de temperaturi extrem de scăzute. Ce se întâmplă la câţiva paşi de noi

COD ROŞU de temperaturi extrem de scăzute. Ce se întâmplă la câţiva paşi de noi

COD ROŞU de temperaturi extrem de scăzute. Ce se întâmplă la câţiva paşi de noi
de O.P.    |    27 Ian 2014   •   06:06

Şi Europa abia face faţă zăpezilor! Bulgaria şi Danemarca se află sub incidenţa codului portocaliu de ninsori, în timp ce Serbia a intrat în alertă din cauza temperaturilor extrem de scăzute.

Şi în Ungaria, codul galben de ninsori a fost extins pentru majoritatea teritoriului, inclusiv în capitală.

Codul galben de ninsori a fost extins în Ungaria pentru majoritatea teritoriului şi pentru Capitală. Oamenii au ascultat sfatul autorităţilor şi au evitat să plece la drum.

Cei care au trebuit să se aventureze pe carosabil s-au trezit în mijlocul unor coloane uriaşe şi au înaintat numai câţiva kilometri în câteva ore. Autobuzele publice, ce fac legătura cu localităţile de lângă marile oraşe, s-au împotmolit în zăpadă. Pasagerii au fost nevoiţi să continue călătoria pe jos. Bătrânii au preferat să stea la căldură în autobuz, până la venirea ajutoarelor.

Nord-estul Bulgariei a rămas sub incidenţa codului portocaliu de ninsori, unde zăpada a căzut în ultimele zile fără întrerupere. În Silistra, troienele măsoară peste un metru, iar Varna şi Burgas au fost acoperite de omăt. Cel puţin 20 de localităţi au rămas fără electricitate, după ce un releu a fost afectat de ger. Numeroase accidente rutiere au fost înregistrate, iar un camion a ajuns în şanţ, din cauza poleiului.

Trei mii de utilaje au intervenit cu neîncetare pe principalele drumuri din Bulgaria.  Oamenii s-au trezit cu maşinile prinse sub copacii îngheţaţi, doborâţi de rafalele de vânt.

Cei care au vrut să pornească la drum, au muncit ore în şir pentru a îşi scoate din zăpadă maşina. La vămi, cozile de tiruri se întind pe câţiva kilometri, aşteptând să fie deblocat traficul.

În Serbia, autorităţile au decretat cod roşu de temperaturi extrem de scăzute. Ştirea nu i-a dezarmat pe turişti, care au invadat pistele de schi pentru a se bucura de ultima zi de weekend.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close