Antena 3 CNN Externe Comisia Europeană nu a primit o notificare privind un împrumut pentru Oltchim

Comisia Europeană nu a primit o notificare privind un împrumut pentru Oltchim

Comisia Europeană nu a primit o notificare privind un împrumut pentru Oltchim
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    08 Oct 2012   •   23:35

Comisia Europeană nu a primit o notificare privind acordarea unui împrumut pentru repornirea activităţii combinatului Oltchim, dar este în contact cu autorităţile române privitor la această chestiune, a declarat, luni, Antoine Colombani, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru concurenţă Joaquin Almunia, informează Agerpres.

După ce va primi notificarea din partea autorităţilor române, Comisia Europeană va analiza dacă împrumutul constituie sau nu ajutor de stat şi, în caz afirmativ, dacă acesta este sau nu compatibil cu legislaţia UE privitoare la excepţiile pentru care se poate acorda un astfel de împrumut.

În cazul în care ajutorul acordat de stat este incompatibil, Comisia poate solicita proceduri pentru recuperarea banilor.

După ce notificarea este primită, executivul UE dispune de un termen de două luni pentru a lua o primă decizie. Dacă executivul european are vreo îndoială privind compatibilitatea ajutorului de stat, poate deschide o investigaţie aprofundată, unde terţe părţi au posibilitatea de a-şi exprima punctul de vedere.

Premierul Victor Ponta a confirmat, luni, că a fost trimisă scrisoarea către comisarul Almunia privind cazul Oltchim.

"Scrisoarea a fost trimisă vineri. (..) Domnul comisar Almunia mi-a promis ca în cel mai scurt timp va analiza scrisoarea noastră şi va avea loc o întâlnire, probabil, săptămâna viitoare, cu ministrul Chiţoiu, pe care o să-l rog să meargă la Bruxelles să discute direct ultimele detalii. Important este dacă o să avem un răspuns favorabil, pentru că orice măsură în acest moment este utilă. După cum aţi văzut, din cauza situaţiei pe care am moştenit-o la Oltchim în ultimii ani, acum orice leu pe care vrem să-l dăm pentru plata salariilor sau pentru repornirea combinatului este imediat luat de către unul din creditori", a spus prim-ministrul Ponta.



×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close