Antena 3 CNN Externe Compania care își plătește angajații să nu muncească două luni. "Perioada sabatică dă protecție împotriva epuizării lucrătorilor"

Compania care își plătește angajații să nu muncească două luni. "Perioada sabatică dă protecție împotriva epuizării lucrătorilor"

O companie din SUA își plătește angajații cu vechime de cel puțin 10 ani să-și ia o vacanță de două luni. 

Compania care își plătește angajații să nu muncească două luni. "Perioada sabatică dă protecție împotriva epuizării lucrătorilor"
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    10 Ian 2023   •   10:14

Stoltz, o companie de marketing din statul american Idaho, le dă și un bonus de 1.000 de dolari angajaților care fac 10 ani de vechime acolo. 

În plus, nu este singura companie care face acest lucru. 

"Concediile sabatice nu sunt doar pentru cadre universitare, ci sunt și pentru oameni ca mine care și-au dedicat cariera aceluiași angajator și au câștigat un concediu prelungit. 

Citeşte şiHaos în facturile la energie electrică pe decembrie. Nu pot fi plafonate preţurile pe întreaga lună

După cum spune politica de la compania mea, "când rămâi cu noi, noi rămânem lângă tine". Dar aceste pauze prelungite sunt, de asemenea, o modalitate de a-i menține pe angajați mulțumiți", povesteşte Crissie Hoskins, o angajată a Stoltz care a beneficiat de cele două luni de concediu plătit. 

"Perioada sabatică oferă o protecție proactivă împotriva epuizării angajaților, un antidot pentru uzură și o protecție împotriva dorinței de a-ți schimba locul de muncă. 

Unii angajatori susțin că oferirea de concedii plătite nu va ajuta la retenția angajaților, dar perioada sabatică m-a făcut mai pasionată de munca mea – și de locul meu de muncă", mai povesteşte femeia, potrivit businessinsider.com.

Psihologii sunt de părere că angajaţii care se bucură de aceste beneficii de la locul de muncă se simt mult mai bine şi se reîntorc cu bucurie la job.

"Cei care și-au luat concedii sabatice au experimentat o scădere a stresului și o creștere a resurselor psihologice și a bunăstării generale.

(...) acele schimbări pozitive s-au menținut adesea mult timp după ce oamenii s-au întors la muncă", precizează psihologul organizațional și autorul David Burkus, într-un articol pentru Harvard Business Review.

În plus, experții spun că aceste concedii sabatice sunt benefice și pentru companie.

×
Subiecte în articol: munca angajati concediu Stoltz
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close