Antena 3 CNN Externe Comunitatea din Italia care oferă 3.000 de euro pe lună unei familii care să lucreze în singurul bar din localitate

Comunitatea din Italia care oferă 3.000 de euro pe lună unei familii care să lucreze în singurul bar din localitate

O comunitate din Italia oferă un salariu net de 3.000 de euro unei familii care vrea să se mute aici, pentru a administra singurul bar din localitate.

Comunitatea din Italia care oferă 3.000 de euro pe lună unei familii care să lucreze în singurul bar din localitate
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Noi 2023   •   22:02

Oferta a fost lansată de comunitatea din Zoppè di Cadore, o localitate cu 200 de locuitori, care se află la 1.500 de metri altitudine, în provincia Belluno, regiunea Veneto, aproape de granița cu Austria.

De asemenea, propunerea este făcută de o cooperativă locală, care administrează spațiile din mai multe localități montane din Alpii italieni.

Mai multe solicitări au fost deja trimise, însă perioada de înscrieri este încă deschisă, anunță Zeno Sagui, președintele cooperativei.

"În fiecare an, mai ales iarna, ne este greu să acoperim turele și să garantăm funcționarea barului. Așa că am venit cu ideea de a găsi un cuplu, de a-l angaja și de a-l invita să locuiască aici.

Citește și: Bacșișul uriaș lăsat de un artist celebru după ce a fost servit. Chelnerița, copleșită de gest: "Un tip autentic și de treabă"

Scopul este de a pune din nou în mișcare satul, de a oferi servicii comunității și de a repopula muntele”, explică el.

Pe lângă salariul de 3.000 de euro pe lună și un contract pe o perioadă nedeterminată, cele două persoane care vor fi angajate nu trebuie să-și caute o locuință, aspect de care se va ocupa cooperativa, și vor avea nevoie de cunoștințe în domeniu, fiind instruite de personalul experimentat.

"Cupluri cu vârste cuprinse între 24 și 56 de ani ne-au contactat deja. Chiar și persoane care tocmai au absolvit. Unii vor să trăiască o experiență nouă, alții vor să experimenteze viața în apropierea munților.

Cei care doresc o schimbare de peisaj și să se mute în altă parte, cei care s-au săturat de ocupația lor și aspiră la o schimbare radicală în viața lor profesională.

Muntele nu înseamnă doar Cortina, Agordo sau alte stațiuni renumite. Adevărata sa esență este reprezentată de sate mici, ca al nostru”, adaugă Sagui, potrivit Corriere della Sera.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close