Antena 3 CNN Externe Conchita Wurst a anunțat că are HIV

Conchita Wurst a anunțat că are HIV

 Conchita Wurst a anunțat că are HIV
Sursa foto: Foto: Facebook/ ConchitaWurst
16 Apr 2018   •   09:16

Conchita Wurst, care a câştigat pentru Austria concursul Eurovision în 2014, a anunţat că este o persoană seropozitivă. Artistul travestit a făcut această dezvăluire duminică seară prin intermediul unui mesaj publicat pe contul său de Instagram în care a precizat că a fost obligat să facă acest anunţ public în urma ameninţărilor formulate la adresa sa de un fost iubit, informează DPA. 

"Sunt seropozitiv de mulţi ani. Acest detaliu este de fapt irelavant pentru public, dar un fost iubit m-a ameninţat că va face publică această informaţie de natură privată, iar eu nu voi oferi niciodată cuiva dreptul de a mă speria şi de a-mi influenţa viaţa din cauza acestui lucru", a scris cântăreţul austriac în mesajul său online. 

Conchita Wurst, în vârstă de 29 de ani, a mai spus că a primit tratament medical imediat după diagnosticare, că sarcina virală din organismul său se află de mulţi ani sub nivelul de detectare şi că, din acest motiv, nu poate să transmită virusul altor persoane. 

"Sper să ofer curaj altor oameni şi să fac astfel încă un pas în lupta împotriva stigmatizării persoanelor care, din cauza propriilor comportamente sau ale altora, au ajuns să fie infectate cu HIV", a adăugat artistul. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: HIV fani Instagram anunt Eurovision
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close