Antena 3 CNN Externe Conflictul dintre Qatar și statele arabe ar fi fost provocat de ruși. Ce vulnerabilitate a descoperit FBI

Conflictul dintre Qatar și statele arabe ar fi fost provocat de ruși. Ce vulnerabilitate a descoperit FBI

Conflictul dintre Qatar și statele arabe ar fi fost provocat de ruși. Ce vulnerabilitate a descoperit FBI
Sursa foto: sursa foto: Pixabay.com
07 Iun 2017   •   09:39

Conflictul dintre Qatar si statele arabe ar fi pornit de la o actiune a piratilor cibernetici ai Kremlinului, sustin investigatorii americani, potrivit stirileprotv.ro.

Surse din FBI citate de CNN afirma ca echipa de investigatori americani care s-a deplasat la Doha a descoperit ca hackerii rusi au spart acum doua saptamani site-ul agentiei oficiale de stiri din Qatar si au publicat pe un comunicat care este considerata a fi declasat actuala criza din Golf.

Arabia Saudita, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Egipt si Yemen au decis luni intreruperea relatiilor diplomatice si a legaturilor terestre, maritime si aeriene cu Qatar, acuzand guvernul de la Doha de de sprijinirea si finantarea unor grupari teroriste, precum Statul Islamic, al-Qaeda, Fratia Musulmana si Hamas.

Comunicatul ce ar fi fost plantat de hackerii rusi si ar fi provocat conflictul sugerand ca emirul Qatarului ar fi facut o serie de afirmatii laudative la adresa Iranului si Israelului si ar fi pus sub semnul intrebarii sansele lui Donald Trump de a ramane presedinte. El a fost publicat pe 23 mai si dezmintit rapid de Doha, dar cu toate acestea Arabia Saudita l-a invocat drept unul dintre motivele instituirii blocade.

×
Subiecte în articol: Doha Arabia Saudita
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close