Antena 3 Externe Confuz după ce a dormit, un pilot a făcut o manevră bruscă, rănind 16 persoane aflate la bord

Confuz după ce a dormit, un pilot a făcut o manevră bruscă, rănind 16 persoane aflate la bord

de S.T.    |    17 Apr 2012   •   08:27
Confuz după ce a dormit, un pilot a făcut o manevră bruscă, rănind 16 persoane aflate la bord
Sursa foto: Foto: travelmix.ro

Un pilot al Air Canada, victima trezirii din somn în timpul unui zbor de noapte, a crezut că avionul se va lovi de un altul care venea din faţă şi a plonjat brusc, rănind 16 persoane, relatează AFP.

Aparent victima trezirii din somn şi, "probabil confuz şi dezorientat", bărbatul a considerat planeta Venus un alt avion, după care a crezut, în mod eronat, că un avion al armatei americane, vizibil cu ochiul liber, se îndreaptă spre el, arată un document al Biroului pentru securitatea transporturilor din Canada.

De fapt, avionul era la 300 de metri deasupra şi nu prezenta niciun pericol.

Incidentul s-a produs în noaptea de 13 ianuarie 2011 în cazul unui avion care se deplasa între Toronto şi Zurich, la jumătatea drumului, deasupra Atlanticului, în timp ce avionul era pe pilot automat, precizează raportul.

Când copilotul a împins manşa, avionul a plonjat brusc 120 de metri, apoi căpitanul a reluat rapid comanda şi a urcat la 243 de metri.

Paisprezece pasageri şi doi membri ai echipajului au fost răniţi în timpul manevrei. Ei nu purtau centurile de siguranţă, deşi semnalul luminos le indicase acest lucru cu 40 de minute mai devreme, avionul apropiindu-se de o zonă cu turbulenţe.

Zborul a continuat fără incidente. La Zurich, şapte pasageri au fost duşi la spital, de unde au fost externaţi la scurt timp.

"Odihna la comenzi" este autorizată pe rând la avioanele de linie. Ea poate dura până la 40 de minute, după care pilotul trebuie să nu preia comanda timp de cel puţin 15 minute, pentru a fi sigur că s-a trezit.

×
Subiecte în articol: avion

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close