Antena 3 CNN Externe Conservatorii britanici cer alegeri anticipate

Conservatorii britanici cer alegeri anticipate

Conservatorii britanici cer alegeri anticipate
Sursa foto: david cameron
19 Mai 2009   •   23:50

David Cameron, liderul Partidului Conservator britanic, a cerut luni alegeri generale anticipate pe fondul scandalurilor legate de cheltuielile făcute de membrii Parlamentului.
El a precizat că membrii formaţiunii sale vor cere alegeri generale imediat după alegerile pentru Parlamentul European, precum şi demisia premierului Gordon Brown.
Politicianul arăta că dimensiunea problemelor cu care se confruntă Marea Britanie- recesiunea, criza din sistemul bancar şi criza politică- ?toate arată într-o singură direcţie". El crede că sistemul politic este "pur şi simplu paralizat" şi a cerut tuturor să semneze o petiţie prin care să se ceară ca premierul să anunţe alegeri generale.
Cu toate acestea, liderul conservator sublinia că, deşi nu există o cerinţă constituţională pentru a convoca alegerile înainte de iunie 2010, nu crede că ţara ?doreşte să aştepte un alt an pentru a judeca politicienii şi parlamentul."

El a făcut referire şi la instituţiile europene. Cameron a amintit de faptul că membrii conservatori se angajează să fie mai transparenţi în legătură cu costurile, detaliile de transport şi contacte cu firmele de lobby şi grupurile de interese.
"La Bruxelles, precum şi la Westminster, transparenţa este primul pas esenţial în curăţarea politicii şi prima mare schimbare pe care o vor face conservatorii britanici în Parlamentul European?. Liderul conservator a critica UE pentru că e ?prea introspectic, obsedat de propriile proceduri, prea centralizat, reglementat şi controlat de la Bruxelles, prea risipitor, cheltuind sume imense de bani".
Într-o acţiune similară, membrii parlamentului au cerut demisia preşedintelui forului legislativ pe fondul aceluiaşi scandal.
Antena3.ro

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close