Antena 3 CNN Externe Consiliul UE a aprobat aplicarea temporară a Acordului de asociere UE-Ucraina fără crearea zonei de liber schimb

Consiliul UE a aprobat aplicarea temporară a Acordului de asociere UE-Ucraina fără crearea zonei de liber schimb

Consiliul UE a aprobat aplicarea temporară a Acordului de asociere UE-Ucraina fără crearea zonei de liber schimb
de M.T.    |    29 Sep 2014   •   18:57

Consiliul UE a aprobat, luni, aplicarea temporară a Acordului de asociere UE-Ucraina deocamdată fără înfiinţarea unei zone de liber schimb, informează RIA Novosti şi Interfax, citate de Agerpres.

Începerea formării zonei de liber schimb a fost amânată până la 1 ianuarie 2016.

La finalul reuniunii ministeriale Rusia-Comisia Europeană-Ucraina, care a avut loc la 12 septembrie la Bruxelles, părţile au convenit să amâne până la 31 decembrie 2015 punerea în aplicare a acordului de liber schimb, parte a Acordului de asociere dintre UE şi Ucraina.

„Consiliul UE a modificat astăzi graficul pentru aplicarea temporară a părţilor ce formează Acordul de asociere UE-Ucraina. Decizia de azi amână pentru 1 ianuarie 2016 aplicarea preliminară a părţii privind comerţul şi problemele legate de acesta, inclusiv înfiinţarea unei zone de liber schimb”, se precizează într-un comunicat al Consiliului.

„Totodată, această decizie deschide calea pentru aplicarea preliminară, de la 1 noiembrie, a celei mai mari părţi a Acordului de asociere UE-Ucraina”, se mai arată în document.

×
Subiecte în articol: Consiliul European Rusia Ucraina
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close