Antena 3 CNN Externe Consulatul american de la Benghazi găzduia membri CIA aflaţi în misiune secretă în timpul atacului

Consulatul american de la Benghazi găzduia membri CIA aflaţi în misiune secretă în timpul atacului

Consulatul american de la Benghazi găzduia membri CIA aflaţi în misiune secretă în timpul atacului
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de S.T.    |    02 Noi 2012   •   09:35

Consulatul american de la Benghazi, unde patru americani, inclusiv ambasadorul Statelor Unite, au fost ucişi pe 11 septembrie într-un atac, găzduia în principal membri CIA aflaţi în misiune secretă, scrie Wall Street Journal în ediţia de vineri, relatează AFP.

Odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale de la 6 noiembrie, atacarea consulatului a provocat o adevărată furtună politică în Statele Unite.

Republicanii, prin intermediul lui Mitt Romney, au reproşat Guvernului democrat al lui Barack Obama o lipsă de pregătire şi de reacţie.

Potrivit publicaţiei americane, doar şapte dintre cei 30 de oficiali americani evacuaţi de la Benghazi în urma acestui atac lucrau pentru Departamentul de Stat.

Cei doi agenţi de securitate ucişi la 11 septembrie lucrau tot pentru Agenţia Centrală americană de Informaţii (CIA) şi nu pentru Departamentul de Stat, scrie WSJ.

Existenţa unor probleme de comunicare între CIA şi Departamentul de Stat ar putea să explice unele deficienţe în materie de securitate relevate în cursul acestui atac, mai scrie Wall Street Journal.

×
Subiecte în articol: Mitt Romney
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close