Antena 3 CNN Externe Corectitudinea se premiază. Un taximetrist argentinian care a înapoiat o geantă cu bani, răsplătit pe internet

Corectitudinea se premiază. Un taximetrist argentinian care a înapoiat o geantă cu bani, răsplătit pe internet

Corectitudinea se premiază. Un taximetrist argentinian care a înapoiat o geantă cu bani, răsplătit pe internet
Sursa foto: taxi
10 Mai 2009   •   20:32

Într-o societate obişnuită cu minciuna, hoţia şi corupţia, un gest normal, cum este cel de a returna proprietarului ceva ce nu îti aparţine, a ajuns să fie atât de rar, încât trebuie premiat.

Un şofer de taxi din Argentina a găsit în maşina sa o geantă care conţinea 32.500 de dolari. Omul a înapoiat geanta cuplului care o pierduse, devenind astfel, aproape erou naţional, relatează BBC, în adiţia online.

Santiago Gori, şoferul din oraşul La Plata, a găsit geanta cu bani după ce un cuplu de oameni în vârstă a călătorit cu maşina sa. După câteva zile, omul a reuşit să îi localizeze pe cei doi şi să le restituie banii. Gestul nu a trecut neobservat, într-o ţară ca Argentina, în care corupţia este la ordinea zilei.

Mai mult chiar, doi tineri s-au gândit să facă un site de internet în cinstea lui Gori, unde lumea să îi poată mulţumi acestuia. Pe lângă mesajele de mulţumire, taximetristul s-a trezit şi cu o gărmadă de oferte de premiere, dar şi cu donaţii, care se ridică în prezent până la suma de 14.580 de dolari. Printre recompensele oferite de vizitatorii site-ului se numără un sistem GPS prin satelit pentru taximetrul bărbatului, o excursie la ski în staţiunea argentiniană bariloche, sau o propunerea de a i se produce o melodie într-un studio profesionist, în vederea unei eventuale cariere artistice.

Noul erou recunoaşte că este uimit de amploarea pe care au luat-o lucrurile şi că nu ştie exact ce va face cu atâtea recompense.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: taximetrist Argentina
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close