Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord avertizează: SUA vor fi "zdrobite" prin "mijloace de lovire nucleară". "Momentul EXPLOZIEI se apropie repede"

Coreea de Nord avertizează: SUA vor fi "zdrobite" prin "mijloace de lovire nucleară". "Momentul EXPLOZIEI se apropie repede"

Coreea de Nord avertizează: SUA vor fi "zdrobite" prin "mijloace de lovire nucleară". "Momentul EXPLOZIEI se apropie repede"
Sursa foto: Foto: awais-tariq.com
04 Apr 2013   •   08:34

Armata nord-coreeană a anunţat joi că a primit aprobarea finală pentru a declanşa operaţiuni militare împotriva Statelor Unite, inclusiv eventuale lovituri nucleare, informează AFP.
   
Într-un comunicat citat de agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA, primit la Seul, Statul Major General al armatei declară că informează în mod oficial Washingtonul că ameninţările americane vor fi "zdrobite" prin "mijloace de lovire nucleară".
   
"Operaţiunea nemiloasă a forţelor armate revoluţionare (nord-coreene) în acest sens a fost definitiv examinată şi ratificată", afirmă armata.
   
Phenianul a multiplicat provocările, în ultimele săptămâni, şi a ameninţat cu eventuale lovituri împotriva Statelor Unite, Hawaii şi Guam, în Pacific.
   
"Momentul exploziei se apropie repede", se adaugă în comunicat, care oferă asigurări că un război ar putea avea loc în Peninsula Coreea încă de "astăzi" (joi) sau "mâine" (vineri).
   
"Ţinând cont de această situaţie, Statul Major General al armatei nord-coreene, însărcinat cu toate operaţiunile, va adopta contramăsuri militare practice puternice", se arată în continuare în document.
   
Armata apreciază că responsabilitatea actualei crize "revine în întregime" Statelor Unite, evocând participarea unor bombardiere americane de tip B-52, capabile să transporte bombe nucleare, şi a unor bombardiere "invizibile" de tip B-2 la manevre militare comune cu Coreea de Sud, care se desfăşoară în prezent.
   
"Întreaga peninsulă coreeană nu a (mai) fost expusă, niciodată ca acum, unui asemenea pericol de război nuclear", se avertizează în comunicat.
   
Pentagonul a declarat miercuri că ia "foarte în serios" ameninţările Coreei de Nord referitoare la lovirea teritoriului american şi Insulelor Guam, declarându-se "pregătit să răspundă oricărei eventualităţi".
   
Coreea de Nord şi-a plasat armata în stare de luptă marţi şi a cerut unităţilor sale speciale "strategice" să se pregătească pentru eventuale lovituri împotriva Statelor Unite, Hawaii şi Insulelor Guam.
   
Însă, în pofida unei lansări cu succes a unei rachete cu rază lungă de acţiune la 12 decembrie - considerată de Seul şi aliaţii săi o rachetă balistică -, unii experţi consideră că Phenianul este departe de a stăpâni tehnica necesară efectuării unor tiruri cu rachete intercontinentale capabile să lovească Statele Unite.
   
De asemenea, Hawaii şi Guam sunt considerate în afara razei de acţiune a rachetelor cu rază medie create de către Coreea de Nord, care ar putea atinge, în schimb, baze americane din Japonia şi Coreea de Sud.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord explozie SUA coreea de sud

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close