Antena 3 CNN Externe Coreea de Sud ameninţă cu represalii, după ce Phenianul a anunţat ruperea armistiţiului de pace

Coreea de Sud ameninţă cu represalii, după ce Phenianul a anunţat ruperea armistiţiului de pace

Coreea de Sud ameninţă cu represalii, după ce Phenianul a anunţat ruperea armistiţiului de pace
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
06 Mar 2013   •   10:04

Armata Coreei de Sud avertizează că va răspunde atacurilor venite din partea nord-coreenilor şi ca va lovi în inima Phenianului dacă  Phenianul decide să atace, aşa cum a anunţat, în urma manevrelor militare comune SUA-Coreea de Sud, pe care le consideră "ostile", scrie Reuters.

Într-o apariţie rară la televiziunea de stat, marţi, unul dintre generalii de top nord coreeni a anunţat că regimul de la Phnenian va renunţa la armistiţiul de pace încheiat în 1953 şi că va întreprinde acţiuni militare împotriva SUA şi a Coreei de Sud dacă manevrele militare comune, începute la 1 martie, vor continua.

Tensiunile din Peninsula coreeană au atins un punct culminant în momentul în care, liderul de la Phenian, Kim Jong-un, a decis lansarea unei rachete cu rază mare de acţiune, la sfârşitul anului trecut.

Efectuarea celui de al treilea test nuclear la jumătatea lui februarie, atrage de la sine un nou set de sancţiuni din partea Naţiunilor Unite. Mai mult, de această dată, China, aliatul Coreei de Nord, şi-ar fi dat acordul în ceea ce priveşte o nouă rezoluţie, au anunţat, luni, diplomaţii ONU.

×
Subiecte în articol: coreea de sud Coreea de Nord
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close