Antena 3 CNN Externe Trimisul special Antena 3 în Ucraina, Cristi Popovici: Tot mai multă lume ajunge la Liov, principalul centru unde vin refugiaţi

Trimisul special Antena 3 în Ucraina, Cristi Popovici: Tot mai multă lume ajunge la Liov, principalul centru unde vin refugiaţi

În a 11-a zi de război, ucrainenii şi ruşii au ajuns la un nou acord de încetare temporară a focului în Mariupol. 

Trimisul special Antena 3 în Ucraina, Cristi Popovici: Tot mai multă lume ajunge la Liov, principalul centru unde vin refugiaţi
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mar 2022   •   13:32

Evacuarea cetăţenilor, mame, femei şi copii, urma să înceapă în jurul prânzului.

Între timp, foarte multă lume ajunge la Liov, principalul centru unde vin refugiaţi din întreaga Ucraină.

Peste 1,5 milioane de ucraineni au fugit din calea războiului până acum, iar cei mai mulţi au ales calea Poloniei şi României, iar alţii se duc în Slovacia şi Republica Moldova.

Ruşii bombardează în continuare, în special în apropiere de Kiev, dar şi în partea de sud şi sud-estul Ucrainei, zone controlate de armata rusă. Deocamdată nu au căzut dub controlul lor, dar bombardamentele nu încetează în amploare.

Noaptea trecută, 30 de case au fost afectate de un atac cu rachetă al armatei ruse în localitatea Ovruci, din regiunea Jîtomîr. Dintre acestea, cinci au fost complet distruse. 

În a 11-a zi a invaziei Ucrainei, Rusia continuă ofensiva cu sprijinul aeronavelor şi al armelor de înaltă precizie. 

Principalele eforturi ale ocupanţilor s-au concentrat pe încercuirea oraşelor Kiev şi Harkov. În plus, inamicul intenţionează să ajungă la graniţele administrative din regiunile Lugansk şi Doneţk şi să creeze în continuare un coridor pe uscat, cu peninsula Crimeea ocupată. 

Peste 1,3 milioane de ucraineni au fugit din ţară de pe 24 februarie, când Rusia a invadat Ucraina, iar numărul este într-o continuă creştere.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia Liov
Parteneri
Elevii încep azi evaluarea națională
x close