CORONAVIRUS CHINA. Beijing anunţă un prim deces provocat de noul coronavirus

de D.G.    |       |    27 Ian 2020   •   18:35
CORONAVIRUS CHINA. Beijing anunţă un prim deces provocat de noul coronavirus foto: Pixabay.com

Autorităţile din oraşul Beijing au raportat luni un prim deces în capitala Chinei, provocat în urma îmbolnăvirii cu noul coronavirus, relatează AFP.

Victima, un bărbat în vârstă de 50 de ani, s-a deplasat pe 8 ianuarie în oraşul Wuhan, focarul epidemiei, şi a prezentat semne de îmbolnăvire, având febră, după ce s-a întors la Beijing, şapte zile mai târziu, a anunţat Comitetul pentru Sănătate din capitala chineză.

Citește și: ANPC cere oprirea importurile din China, de teama coronavirusului

Pacientul a murit luni de insuficienţă respiratorie.

Noul coronavirus care provoacă "pneumonia din Wuhan" a infectat cel puţin 2.744 de persoane în China, dintre care 80 în capitala chineză, unde trăiesc 20 de milioane de locuitori.

Simptomele noului coronavirus, denumit provizoriu 2019-nCoV de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, sunt în multe cazuri similare celei unei răceli, dar pot fi însoţite de febră, stare de oboseală, tuse uscată şi dificultăţi respiratorii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a corectat luni evaluarea ameninţării legate de coronavirusul din China care trece de la "moderată", cum era calificată până în prezent, la "înaltă".

OMS a calificat evaluarea anterioară drept "o eroare de formulare".

Până în prezent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţase că riscul este "foarte înalt pentru China, înalt la nivel regional şi moderat la nivel internaţional".

"Este vorba de o eroare de formulare, pe care am corectat-o", a explicat AFP o purtătoare de cuvânt a organizaţiei cu sediul la Geneva.

Citește și: Suspiciune de infectare cu coronavirus în România! Bărbatul venit din China va fi transferat la Insitutul Matei Balș din Capitală

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close