Antena 3 CNN Externe Coronavirusul ar putea provoca o pandemie: Numărul deceselor a ajuns la 362

Coronavirusul ar putea provoca o pandemie: Numărul deceselor a ajuns la 362

Noul tip de coronavirus din China, soldat până în prezent cu 362 de morți, tinde să provoace o pandemie, consideră specialiștii din domeniul bolilor infecțioase.

Coronavirusul ar putea provoca o pandemie: Numărul deceselor a ajuns la 362
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Feb 2020   •   16:45

Noul virus se răspândește mai rapid decât gripa: în decurs de 3 săptămâni, numărul de infectări a ajuns la 17.000, potrivit cifrelor oficiale.

Pandemia ar putea să se extindă și spre Africa, unde muncesc peste un milion de chinezi. În Wuhan, epicentrul epidemiei, va fi dat luni în folosință noul spital construit de la zero în 8 zile.

O pandemie, definită ca o epidemie extinsă pe două sau mai multe continente, poate avea consecințe globale, în ciuda restricțiilor extraordinare de călătorie și a carantinelor impuse de China și de alte țări, inclusiv de Statele Unite, susțin specialiștii.

Oamenii de știință nu știu până în acest moment cât de letal este noul coronavirus, deci există o incertitudine cu privire la cât de multe decese ar putea provoca o eventuală pandemie. Există, însă, un consens potrivit căruia agentul patogen este transmis cu ușurință de la om la om.

Viața în China s-a schimbat radical în ultimele două săptămâni. Străzile sunt pustii, evenimentele publice sunt anulate, iar cetățenii poartă măști și se spală foarte des pe mâini, potrivit doctorului Lipkin, relatează New York Times.

Cea mai vulnerabilă regiune a lumii este Africa, declară mulți experți. Peste un milion de chinezi lucrează acolo, în mare parte în proiecte miniere. De asemenea, mulți africani lucrează și studiază în China și în alte țări în care a fost identificat virusul.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus China pandemie
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close