Antena 3 CNN Externe Coşmarurile şi ameţeala, efectele secundare ale Tamiflu, medicamentul pentru gripa porcină

Coşmarurile şi ameţeala, efectele secundare ale Tamiflu, medicamentul pentru gripa porcină

Coşmarurile şi ameţeala, efectele secundare ale Tamiflu, medicamentul pentru gripa porcină
Sursa foto: gripa porcina
31 Iul 2009   •   16:14

Peste jumătate din copiii care sunt trataţi cu Tamiflu contra gripei porcine simt efecte secundare precum ameţeală şi coşmaruri, arată un studiu britanic.
Circa 150.000 de persoane cu simptomele gripei porcine au primit acest medicament până acum. Un studiu făcut la trei şcoli din Londra şi alte regiuni ale Angliei arată că 51-53 procente din copii suferă de efecte secundare.
Şeful serviciului medical din Anglia, Sir Liam Donaldson, declara că circa 110.000 noi cazuri de gripă H1N1 au fost diagnosticate săptămâna trecută.
Un total de 103 copii au participat la studiu, din care 85 au primit medicamentul preventiv după îmbolnăvirea unui coleg de şcoală. Din aceştia 45 au simţit efecte secundare. Cel mai frecvent efect a fost ameţeala (29 procente), urmat de dureri de stomac sau crampe (20 procente) şi probleme cu somnul (12 procente).
Aproape un copil din cinci a simţit un efect secundar ?neuropsihiatric?, precum incapacitatea de a gândi clar, coşmaruri sau comportament straniu, conform studiului publicat în Eurosurveillance.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close