Antena 3 CNN Externe COVID-19 revine în China. Cele mai multe cazuri asimptomatice din ultimele 7 luni!

COVID-19 revine în China. Cele mai multe cazuri asimptomatice din ultimele 7 luni!

Coronavirusul revine puternic în China, care a raportat duminică cel mai mare număr de cazuri asimptomatice COVID-19 din ultimele 7 luni. Noul val panemic vine după o infectare în masă, în regiunea Xinjiang, potrivit Reuters.

COVID-19 revine în China. Cele mai multe cazuri asimptomatice din ultimele 7 luni!
de Dana Musceleanu    |    26 Oct 2020   •   10:50

Autoritățile sanitare din Xinjiang au descoperit 137 de cazuri asimtomatice de COVID-19 în cadrul unei acțiuni de testare a 4,75 milioane de persoane din regiunea Kashgar. Cazurile au fost contacți ai unei angajate de 17 ani de la o fabrică de confecții, care fusese depistată pozitiv sâmbătă.

Bilanțul cazurilor asimptomatice este cel mai mare din data de 31 martie, când China a început să raporteze separat cazurile de coronavirus simptomatice.

Ca şi în cazul altor focare precedente, China a reacţionat imediat testând masiv, într-un timp record. 
Luna aceasta, China a avut de lichidat şi un focar în regiunea Qingdao, iar ancheta epidemiologică pentru găsirea originii focarului încă este în desfășurare.

Desi numarul noilor cazuri de COVID-19 s-a redus considerabil în China comparativţ cu vârfurile observate în februarie, Beijingul este precaut în privinţa unui alt val de infecţii.
 

China accelerează vaccinarea populaţiei

China are cel puţin patru vaccinuri experimentale în etapa finală a studiilor clinice - două ffind dezvoltate de China National Biotec Group (CNBG), susţinut de stat, iar celelalte două - de la Sinovac Biotech şi, respectiv, CanSino Biologics.

China a inoculat sute de mii de lucrători şi alte grupuri considerate cu risc ridicat, chiar dacă studiile clinice nu au fost finalizate pe deplin, ridicând îngrijorări cu privire la siguranţă în rândul experţilor.

De la începutul pandemiei, China a raportat 85.810 de infectări şi 4634 de decese. 

×
Subiecte în articol: China COVID-19
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close