Antena 3 CNN Externe A luat foc un spital COVID la Moscova. La originea incendiului s-ar afla un dispozitiv care furnizează oxigen

A luat foc un spital COVID la Moscova. La originea incendiului s-ar afla un dispozitiv care furnizează oxigen

Nori de fum au fost semnalaţi, miercuri, deasupra spitalului moscovit Kommunarka, una dintre facilităţile sanitare principale din capitala rusă unde sunt tratate cazurile de coronavirus, transmite Reuters, care citează RIA Novosti.

A luat foc un spital COVID la Moscova. La originea incendiului s-ar afla un dispozitiv care furnizează oxigen
de Adrian Iclozan    |    18 Noi 2020   •   18:25

UPDATE 18.45

Fumul a fost generat de o pierdere de presiune într-un rezervor de oxigen dintr-o clădire aflată în construcţie. Niciun pacient sau membru al personalului medical nu s-a aflat în pericol, a declarat Departamentul de Sănătate moscovit, conform Reuters.

"În acest modul nu se aflau pacienţi şi nu au fost persoane rănite în urma incidentului. Serviciile competente repară defecţiunea şi iar sănătatea pacienţilor şi a cadrelor medicale nu este ameninţată", susţine sursa citată.

Potrivit Moscow Times, în centrul medical Kommunarka sunt trataţi în prezent 733 de bolnavi infectaţi cu coronavirus.

Informaţiile iniţiale

Conform televiziunii ruse NTV, ar fi luat foc o clădire din complexul medical. Incendiul ar fi fost precedat de zgomotul unei explozii puternice.

La faţa locului au fost mobilizate numeroase autospeciale de stingere a incendiilor.

Autorităţile sunt la curent cu situaţia şi investighează incidentul, iar momentan nu sunt informaţii despre eventuale victime.

Informaţii neconfirmate din surse multiple indică o explozie a unui dispozitiv care furnizează oxigen.

Context: Rusia a trecut prin mai multe incidente care au implicat spitale COVID

Luna trecută, peste 150 de pacienţi au fost evacuaţi dintr-un spital temporar situat în Urali, în urma exploziei unui dispozitiv alimentat cu oxigen, care a declanşat un incendiu.

Iar în luna mai, au murit cinci pacienţi aflaţi la Terapie Intensivă într-un spital din Sankt Petersburg, după ce un ventilator suprasolicitat a luat foc.

Autorităţile ruse au raportat, miecuri, un nou record zilnic de decese: 456. De asemenea, aproape 21 de mii de persoane s-au infectat, în această ţară, cu COVID-19, în ultimele 24 de ore.

De la începutul pandemiei, numărul deceselor înregistrate de autorităţile ruse a ajuns la 34.387.

×
Subiecte în articol: Kommunarka Koscova COVID-19 incendiu
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close