Antena 3 CNN Externe Țara care interzice covorul roșu la evenimentele oficiale

Țara care interzice covorul roșu la evenimentele oficiale

Covorul roşu este astăzi un simbol al celebritaţii, pe care păşesc actorii la premiile Oscar sau politicienii la evenimente de înaltă prestanță. În ciuda importanței sale, se pare că au apărut țări care vor se renunțe la acest accesoriu de lux.

Țara care interzice covorul roșu la evenimentele oficiale
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mar 2024   •   22:06

Prim-ministrul pakistanez a interzis utilizarea covoarelor roşii la evenimentele oficiale, o măsură care se doreşte a fi un nou mic pas spre limitarea cheltuielilor extravagante la nivel guvernamental, informează DPA.

Covorul roșu va mai fi folosit doar în cadrul evenimentelor diplomatice. Decizia, luată de premierul Shehbaz Sharif, vine într-un moment în care puterea nucleară din Asia de Sud se confruntă cu probleme economice majore, a relatat sâmbătă presa locală.

La câteva săptămâni după preluarea celui de-al doilea mandat al său, Sharif a anunţat măsuri de austeritate pentru a reduce cheltuielile guvernamentale. Printre acestea se numără interdicţia de a cumpăra maşini de lux, cerinţa ca miniştrii să călătorească la clasa economică şi să îşi plătească singuri facturile la utilităţi, precum şi obligaţia de a nu se caza în hoteluri de cinci stele.



În ultimii ani, Pakistanul s-a confruntat cu o economie șubredă pe fonul preţurilor tot mai mari ale energiei electrice şi ale produselor petroliere. 

Anul trecut, FMI a redresat economia pakistaneză aflată în pragul intrării în incapacitate de plată, cu un pachet de salvare pe termen scurt în valoare de 3 miliarde de dolari.

Pe măsură ce programul se apropie de sfârşit, guvernul nou-ales intenţionează să ceară un alt împrumut de cel puţin 6 miliarde de dolari de la FMI.
 

×
Subiecte în articol: covorul rosu eveniment unic pakistan
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close