Antena 3 CNN Externe Cozi uriaşe pentru combustibil. Una din cinci benzinării a rămas fără carburant, în Franţa

Cozi uriaşe pentru combustibil. Una din cinci benzinării a rămas fără carburant, în Franţa

Francezii stau la cozi kilometrice pentru a-şi alimenta maşinile cu carburant. Guvernul francez dă asigurări că situaţia se va remedia în câteva zile.

Cozi uriaşe pentru combustibil. Una din cinci benzinării a rămas fără carburant, în Franţa
de Ioana Mircea    |    10 Oct 2022   •   09:09

De vină ar fi grevele angajaţilor din domeniu, care cer o creștere salarială de 10%.

Şoferii din Franţa sunt nevoiţi, de câteva zile, să meargă dintr-o stație de alimentare cu carburant în alta, în speranța că vor putea face plinul.

15% dintre benzinăriile din Hexagon se confruntă cu dificultăți de aprovizionare. Situația cea mai gravă se înregistrează la Paris.

Cauza problemei este greva ce are loc de mai bine de o săptămână la o serie de rafinării ale grupului Total Energies, unde angajaţii cer majorări salariale cu 10% pentru a face faţă creşterii preţurilor din ultima perioadă.

Cetăţenii cred că există o problemă de aprovizionare, în mod special pentru motorină. Totodată, ei consideră că şi rafinăriile nu mai sunt aprovizionate, la rândul lor, aşa cum trebuie.

De frică să nu rămână fără combustibil, majoritatea şoferilor stau la cozi kilometrice pentru a-şi face plinul la maşină.

Guvernul francez dă totuşi asigurări că situaţia se va remedia în câteva zile. Autorităţile spun că pentru aceasta se va apela inclusiv la rezervele statului.

×
Subiecte în articol: Franta criza combustibililor
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close