Antena 3 CNN Externe Creștere de 70% a cazurilor de Covid în SUA. „Devine o pandemie a nevaccinaţilor”

Creștere de 70% a cazurilor de Covid în SUA. „Devine o pandemie a nevaccinaţilor”

Cazurile COVID-19 din SUA au crescut cu 70% faţă de săptămâna precedentă, iar decesele au crescut cu 26%, a declarat directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA, Rochelle Walensky, conform Reuters, informează Mediafax.

Creștere de 70% a cazurilor de Covid în SUA. „Devine o pandemie a nevaccinaţilor”
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    16 Iul 2021   •   22:47

Media zilnică de cazuri confirmate, în ultimele şapte zile, depăşeşte 26.000, mai mult de dublu faţă de datele din iunie, când media era de 11.000 cazuri.

„Pandemia COVID devine o pandemie a celor nevaccinaţi”, a spus Rochelle Walensky, adăugând că 97% dintre persoanele care ajung în spitalele din Statele Unite cu COVID-19 sunt nevaccinate.

  Aproximativ 1 din 5 noi cazuri de COVID-19 confirmate în SUA sunt în statul Florida. 

Walensky i-a îndemnat pe americanii nevaccinaţi să se imunizeze şi a spus că vaccinurile Pfizer şi Moderna Inc s-au dovedit a fi deosebit de eficiente împotriva variantei Delta.  

Varianta Delta, care este semnificativ mai contagioasă decât varianta originală a COVID-19, a fost detectată în aproximativ 100 de ţări la nivel global şi este acum varianta dominantă la nivel mondial, a declarat, la rândul său, expertul în boli infecţioase Anthony Fauci.

 

×
Subiecte în articol: SUA CDC vaccinare
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close