Antena 3 Externe "Cu răul nu putem face concesii sau compromisuri". Papa Francisc cere să se respingă orice tip de droguri

"Cu răul nu putem face concesii sau compromisuri". Papa Francisc cere să se respingă orice tip de droguri

de S.T.    |    20 Iun 2014   •   15:34
"Cu răul nu putem face concesii sau compromisuri". Papa Francisc cere să se respingă orice tip de droguri

"Drogurile nu se înving cu droguri", a afirmat vineri Papa Francisc, recomandând societăţii "să spună nu oricărui tip de droguri", inclusiv drogurilor uşoare şi substitutelor deseori legalizate.

Primindu-i pe participanţii la conferinţa "International Drug Enforcement", care s-a încheiat joi la Roma, Papa Francisc a criticat "legalizarea, chiar şi parţială, a drogurilor (presupus) uşoare, care nu au efectele aşteptate şi care sunt şi foarte discutabile din punct de vedere legislativ", scrie AFP.

"Vreau să spun foarte clar: drogurile nu se înving cu droguri. Drogul este un rău şi cu răul nu putem face concesii sau compromisuri", a spus Suveranul Pontif.

Papa Francisc a subliniat că lupta împotriva drogurilor, precum şi a abuzului de alcool şi a altor vicii, poate fi câştigată oferind tinerilor speranţele care le deschid un viitor, prin educaţie, sport şi perspectiva unui loc de muncă.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc droguri Suveran Pontif

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close