Antena 3 CNN Externe Culmea tupeului: Românii care s-au mutat ilegal în casa unor britanici au cerut 2.000 de lire ca să plece

Culmea tupeului: Românii care s-au mutat ilegal în casa unor britanici au cerut 2.000 de lire ca să plece

Culmea tupeului: Românii care s-au mutat ilegal în casa unor britanici au cerut 2.000 de lire ca să plece
Sursa foto: romani
14 Ian 2010   •   16:44

O familie de români de etnie romă a dus tupeul la un nou nivel. După ce s-au mutat ilegal în casa unor britanici, românii au solicitat 2.000 de lire ca să plece. Ulterior, ei au fost evacutaţi prin intermediul unui ordin judecătoresc, informează Daily Mail.

Totul a început când familia de britanici s-a trezit încuiată pe dinafară de nişte români de etnie romă. Englezii se întorceau din vacanţa de iarnă, când au descoperit că încuietorile casei erau schimbate. Apoi au constatat cu stupoare că în locuinţa lor stă o familie de români, cu 7 copii.

Cetăţenii români, care susţin că sunt chiriaşi cinstiţi, schimbaseră între timp şi mobila. Românii au prezentat poliţiei şi un contract, numai că documentul nu este semnat de proprietarii de drept.

Ca să părăsească imobilul, romii le-au cerut britanicilor 2.000 de lire sterline, spunând că aceasta este suma pe care au plătit-o pentru închirierea casei de la un bărbat care a pretins că este proprietarul de drept.

Mihaela Văduva a povestit reporterilor britanici că soţul ei au văzut un afiş scris de mână, care anunţa că proprietatea este de vânzare. Întrucât nu şi-au permis să cumpere casa, românii ar fi convenit să o închirieze contra sumei de 2.000 de lire sterline, plătindu-i unui bărbat de culoare suma respectivă.

După evacuare, românii au refuzat ajutorul autorităţilor britanice în găsirea unei noi locuinţe.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: romani Marea Britanie
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close