Antena 3 CNN Externe Cum a fost pedepsit soldatul american care a scris o carte despre uciderea lui Osama Bin Laden

Cum a fost pedepsit soldatul american care a scris o carte despre uciderea lui Osama Bin Laden

Cum a fost pedepsit soldatul american care a scris o carte despre uciderea lui Osama Bin Laden
Sursa foto: sursa: npr.org
20 Aug 2016   •   08:34

Un fost soldat din trupele de elită americane Navy Seals, autorul unei cărţi despre operaţiunea de comando în care a fost ucis Osama bin Laden, fostul lider al reţelei Al-Qaida, în mai 2011, va achita 6,8 milioane de dolari guvernului federal pentru a nu fi urmărit în justiţie, transmite sâmbătă AFP, citată de Agerpres.

Potrivit acestui acord amiabil, negociat îndelung, Pentagonul renunţă să mai obţină condamnarea penală a lui Matthew Bissonnette, căruia i se reproşează că a dezvăluit detalii sensibile fără a avea acordul superiorilor săi, a precizat avocatul fostului soldat, Robert Luskin.

În mod concret, Matthew Bissonnette va ceda toate veniturile - trecute sau viitoare - din drepturile de autor pentru cartea sa, ca şi din conferinţele ţinute pe acest subiect.

Scrisă sub pseudonimul de Mark Owen şi publicată în 2012, cartea sa 'No Easy Day' a devenit un bestseller.

Pentagonul a denunţat-o însă pentru că ar conţine informaţii clasificate despre operaţiunea în care a fost ucis Osama bin Laden în mai 2011, în ascunzătoarea de la Abbottabad, în Pakistan.

Guvernul american a deschis apoi urmărirea penală împotriva fostului militar, a cărui carte a afectat de asemenea reputaţia de discreţie a Navy Seals, corp de elită al marinei americane, ale cărui operaţiuni sunt ţinute în mod obişnuit în mare secret.

×
Subiecte în articol: al-Qaida
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close