Antena 3 CNN Externe "Cum am învăţat să-l iubesc pe copilul violatorului meu". Citeşte o scrisoare cuprinsă de revoltă, mânie şi dispreţ

"Cum am învăţat să-l iubesc pe copilul violatorului meu". Citeşte o scrisoare cuprinsă de revoltă, mânie şi dispreţ

"Cum am învăţat să-l iubesc pe copilul violatorului meu". Citeşte o scrisoare cuprinsă de revoltă, mânie şi dispreţ
Sursa foto: Foto: Daily Mail
de S.T.    |    24 Aug 2012   •   11:53

O mamă din SUA, profund indignată de declaraţiile republicanului Todd Akin, care a spus că victima unui viol "autentic" nu poate rămâne însărcinată, i-a adresat politicianului o scrisoare deschisă numită “Cum am învăţat să-l iubesc pe copilul violatorului meu”.

Jurnaliştii de la Daily Mail scriu povestea Shaunei Prewitt, tânăra care, pe când avea vârsta de 21 de ani, a fost victima unui viol în urma căruia a rămas însărcinată.

Deşi a suferit o traumă greu de descris în cuvinte, Shauna a decis să păstreze pruncul rezultat în urma abuzului sexual.

"Ştiţi, spre surprinderea mea, nu puteam să urăsc fiinţa care creştea în mine. Dimpotrivă, simţeam un fel de solidaritate faţă de ea, o legătură care se stabileşte doar între persoanele care au trecut printr-o suferinţă comună", spune Shuana.

Ca şi cum suferinţa pe care a trăit-o nu ar fi fost suficient de mare, violatorul Shaunei a solicitat în instanţă custodia fetiţei pe care a adus-o pe lume în urmă cu şapte ani.

Lucrul acesta i-a dat putere femeii şi, formându-şi o carieră în avocatură, a luptat pentru schimbarea legislaţiei americane din anumite state, care permite violatorilor să-şi ceară drepturile părinteşti asupra copilului rezultat în urma abuzului sexual.

În urmă cu câteva zile, Todd Akin, congresman de Missouri şi candidat pentru Senat, a afirmat că victima “autentică” a unui viol rămâne rareori însărcinată, graţie unei reacţii naturale de apărare a organismului.

“Înţeleg, din ce spun doctorii, că sarcina după un viol este foarte rară. Dacă este un viol AUTENTIC, corpul femeii încearcă prin toate mijloacele să blocheze acest lucru”, a spus republicanul.

După ce declaraţia acestuia a stârnit numeroase reacţii negative, republicanul a fost obligat să-şi ceară scuze pentru modul în care şi-a exprimat viziunea.

Violul este un act comis din răutate. Am folosit cuvintele nepotrivite într-un context nepotrivit, iar pentru asta vă cer iertare”, a spus Akin într-o declaraţie televizată.


Tânăra mamă şi-a dorit cu ardoare să se facă auzită prin intermediul scrisorii adresate republicanului.

Nu ştiu ce înţelegeţi dumneavoastră prin viol autentic. Da, am plâns isteric. Da, am luptat până când a început să mă doară tot trupul. Şi, da, m-am schimbat după această experienţă într-un mod în care nu m-aş fi gândit vreodată că o pot face.

Cu toate că nu am fost în stare să o exprim în primele luni de sarcină, simţeam ceva extraordinar pentru viaţa care se dezvolta în interiorul meu, o emoţie care mă şi însufleţea, dar mă făcea să mă simt şi ruşinată.

Recunosc că aceste sentimente m-au făcut să mă consider, pentru o perioadă, o victimă “atipică” a violului. De ce nu puteam să fiu înrăită? De ce, în loc să fie o sursă suplimentară de întunecare, această sarcină a devenit singura rază de speranţă în toată povestea asta?

Răspunsul e destul de simplu. Faptul că am fost violată nu anulează capacitatea naturală de reproducere a organismului meu, violul nu are nicio legătură cu capacitatea mea de a rămâne însărcinată.”

Abuzul suferit nu a însemnat sfârşitul vieţii mele, ci m-a făcut să devin mult mai puternică
”, a scris Shauna în scrisoare.

În finalul mesajului adresat politicianului, femeia a scris: “Voi lupta împotriva afirmaţiilor dumneavoastră cu aceeaşi ardoare cu care am luptat pentru a recâştiga viaţa vibrantă pe care o aveam înainte de viol. Sper că veţi aprecia interesul meu pentru această problemă ca fiind unul autentic.

×
Subiecte în articol: viol violator republican abuz sexual
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close