Cum au reușit doi marinari să scape de catastrofa de pe submarinul San Juan

25 Noi 2017   •   08:43
Cum au reușit doi marinari să scape de catastrofa de pe submarinul San Juan Foto: pixabay.com

Doi marinari argentinieni ar fi putut muri la bordul submarinului San Juan, însă o misiune în Peru într-un caz, cumpărarea unei case în altul le-a permis să scape de catastrofă, informează sâmbătă AFP. 

"La Ushuaia, un locotenent a debarcat pentru că trebuia să se ducă la Buenos Aires, apoi în Peru pentru o misiune de două săptămâni şi a fost înlocuit de un alt ofiţer de aceeaşi specialitate, comunicaţii", a precizat purtătorul de cuvânt al marinei argentiniene, căpitanul Enrique Balbi. Dimpotrivă, cel care l-a înlocuit pe marinarul norocos a avut o soartă tristă. 

La rândul lor, mass-media din Argentina au relatat despre un ofiţer ce a trebuit să călătorească de urgenţă din Ushuaia până în provincia Jujuy, în nordul Argentinei, pentru a-şi vizita mama bolnavă. 

Un alt miracol, potrivit publicaţiei argentiniene Clarin, i s-a întâmplat lui Adrian Rothlisberger, 26 de ani, dintre care 8 în marină. Atunci când era pe punctul de a se îmbarca pe submarin în la Mar del Plata, el a fost exceptat de la misiune, pentru că urma să încheie achiziţionarea unei case şi trebuia să efectueze demersuri administrative în acest sens. 

Acest marinar, spre deosebire de primul, nu a fost înlocuit. 

Preşedintele argentinian Mauricio Macri a cerut vineri 'o anchetă serioasă, în profunzime', pentru 'a afla adevărul' cu privire la submarinul San Juan, dispărut săptămâna trecută cu 44 de membri ai echipajului său

 

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close