Antena 3 CNN Externe Cum au reușit doi marinari să scape de catastrofa de pe submarinul San Juan

Cum au reușit doi marinari să scape de catastrofa de pe submarinul San Juan

Cum au reușit doi marinari să scape de catastrofa de pe submarinul San Juan
Sursa foto: Foto: pixabay.com
25 Noi 2017   •   08:43

Doi marinari argentinieni ar fi putut muri la bordul submarinului San Juan, însă o misiune în Peru într-un caz, cumpărarea unei case în altul le-a permis să scape de catastrofă, informează sâmbătă AFP. 

"La Ushuaia, un locotenent a debarcat pentru că trebuia să se ducă la Buenos Aires, apoi în Peru pentru o misiune de două săptămâni şi a fost înlocuit de un alt ofiţer de aceeaşi specialitate, comunicaţii", a precizat purtătorul de cuvânt al marinei argentiniene, căpitanul Enrique Balbi. Dimpotrivă, cel care l-a înlocuit pe marinarul norocos a avut o soartă tristă. 

La rândul lor, mass-media din Argentina au relatat despre un ofiţer ce a trebuit să călătorească de urgenţă din Ushuaia până în provincia Jujuy, în nordul Argentinei, pentru a-şi vizita mama bolnavă. 

Un alt miracol, potrivit publicaţiei argentiniene Clarin, i s-a întâmplat lui Adrian Rothlisberger, 26 de ani, dintre care 8 în marină. Atunci când era pe punctul de a se îmbarca pe submarin în la Mar del Plata, el a fost exceptat de la misiune, pentru că urma să încheie achiziţionarea unei case şi trebuia să efectueze demersuri administrative în acest sens. 

Acest marinar, spre deosebire de primul, nu a fost înlocuit. 

Preşedintele argentinian Mauricio Macri a cerut vineri 'o anchetă serioasă, în profunzime', pentru 'a afla adevărul' cu privire la submarinul San Juan, dispărut săptămâna trecută cu 44 de membri ai echipajului său

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: submarin catastrofa marinari
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close