Antena 3 CNN Externe Cum se vede din Rusia situaţia Ucrainei: "Trebuie luate măsuri acum"

Cum se vede din Rusia situaţia Ucrainei: "Trebuie luate măsuri acum"

Cum se vede din Rusia situaţia Ucrainei: "Trebuie luate măsuri acum"
de O.P.    |    27 Mar 2015   •   07:48

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a lansat joi un apel comunității internaționale să ia măsuri în fața ascensiunii tendințelor "ultranaționaliste" în Ucraina, transmite AFP.

"Situația din Ucraina este extremă, există o recrudescență a sentimentelor ultranaționaliste", a declarat Serghei Lavrov în cursul unei conferințe de presă desfășurată la Ciudad de Guatemala, ultima etapă a turneului latino-american întreprins de șeful diplomației de la Moscova.

"Cerem să fie luate măsuri pentru a preveni transformarea Ucrainei într-un stat naționalist care să nu corespundă în niciun fel normelor europene existente", a adăugat el.

Pe de altă parte, Serghei Lavrov a mulțumit țărilor din America Centrală, care "nu s-au alăturat sancțiunilor contra Rusiei".

Statele Unite și Uniunea Europeană au adoptat sancțiuni împotriva Moscovei după ce Rusia a anexat Peninsula Crimeea, alipită Ucrainei în 1954 de liderul sovietic Nikita Hrușciov. Această anexare a avut loc în martie 2014 în urma unui referendum organizat cu puțin timp înainte în Crimeea și care nu a fost recunoscut de occidentali.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close