Antena 3 CNN Externe Cum şi de ce să-ţi baţi nevasta. Cleric musulman: Putem să folosim şi o rangă

Cum şi de ce să-ţi baţi nevasta. Cleric musulman: Putem să folosim şi o rangă

Cum şi de ce să-ţi baţi nevasta. Cleric musulman: Putem să folosim şi o rangă
Sursa foto: Foto: masallahinsallah.wordpress.com
de S.T.    |    31 Mai 2013   •   10:48

Televiziunea musulmană a iscat controverse aprinse, după ce a fost reluată o problemă mai veche a comunităţii musulmane, şi anume pedepsirea nevestei cu bătaia.

Clericul musulman Sa'd Arafat din Egipt a acordat un interviu postului Memri TV şi a dezvăluit cum îşi bat musulmanii nevestele.

Sa'd Arafat susţine că "Allah a binecuvântat femeile cu bătaia", astfel încât acestea trebuie "atinse" încât să nu simtă durere fizică, ci mai degrabă una spirituală.

"Dacă o baţi, nu-i da în faţă, o strici. Dacă o baţi, n-o înjura. O baţi s-o disciplinezi, nu s-o faci de ruşine. N-ai voie s-o răneşti, să-i rupi oasele, să-i scoţi dinţii sau să-i răneşti ochii. Există o etichetă în a-ţi bate nevasta. N-o poţi face, aşa, oricum", a spus clericul.

Sa'd Arafat a menţionat că bătaia nu este privită decât ca ultimă alternativă şi este permisă numai într-un singur context. Femeile musulmane care nu-şi satisfac sexual bărbaţii trebuie sa fie "articulate".

"Bătaia trebuie să înceapă cu ameninţări. Bărbatul nu are voie să-şi bată nevasta pentru băutură sau mâncare", susţine clericul.




×
Subiecte în articol: bătaie bătaie
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close