Antena 3 CNN Externe Curtea de Justiţie a UE: O femeie însărcinată îşi poate păstra statutul de angajat dacă îşi reia serviciul într-o perioadă de timp rezonabilă

Curtea de Justiţie a UE: O femeie însărcinată îşi poate păstra statutul de angajat dacă îşi reia serviciul într-o perioadă de timp rezonabilă

Curtea de Justiţie a UE: O femeie însărcinată  îşi poate păstra statutul de angajat dacă îşi reia serviciul într-o perioadă de timp rezonabilă
Sursa foto: Foto: www.essentialbaby.com.au
19 Iun 2014   •   18:56

O femeie însărcinată îşi poate păstra statutul de angajat, atâta timp cât îşi reia serviciul sau îşi găseşte un altul, într-o perioadă de timp rezonabilă, după naştere. Decizia a fost luată joi de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), transmite AFP.

CJUE s-a pronunţat în cazul unei franţuzoaice stabilite în Marea Britanie, care şi-a întrerupt serviciul de educatoare suplinitoare la grădiniţă la şase luni de sarcină.

Fermeia a solicitat un venit suplimentar atribuit femeilor însărcinate, inclusiv celor din alte ţări, cu condiţia să aibă statutul de angajat, însă autorităţile britanice i-au respins cererea, în 2008, pe motiv că îşi pierduse acest statut.

Conform deciziei curţii, acest lucru îi poate descuraja pe cetăţenii europeni să îşi exercite dreptul la liberă circulaţie, de teama pierderii statutului de angajat în statul membru gazdă.

CJUE a amintit că şi cei aflaţi în şomaj forţat sau incapacitate temporară de muncă pot beneficia în continuare de statutul de angajat.

×
Subiecte în articol: femeie insarcinata
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close