Antena 3 CNN Externe Cutremur puternic în Turcia. Zeci de persoane au fost rănite | Între victime este și un copil

Cutremur puternic în Turcia. Zeci de persoane au fost rănite | Între victime este și un copil

Un cutremur puternic s-a produs joi seara în estul Turciei la o adâncime mică, potrivit institutului american de geofizică USGS.

Cutremur puternic în Turcia. Zeci de persoane au fost rănite | Între victime este și un copil
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Aug 2023   •   23:15

UPDATE 23:20 -  Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 s-a produs joi seara, la ora 20.48, în districtul Yeșilyurt din Malatya, Turcia, potrivit Agenției de presă Anadolu. Nu sunt raportate pierderi de vieți omenești, dar mai multe persoane sunt rănite.

Ministrul de interne Ali Yerlikaya a scris pe contul său de socializare: "În urma cutremurului care a avut loc în districtul Yeșilyurt din provincia Malatya la ora 20.48, cu o magnitudine de 5,3, toate echipele instituțiilor noastre relevante, în special AFAD, au început lucrările de scanare a terenului".

Ministrul Yerlikaya a transmis însănătoșire grabnică celor afectați de cutremur.

Potrivit autorităţilor, o clădire abandonată s-a prăbușit și două clădiri sunt puternic avariate.

"Deocamdată nu există pierderi de vieți omenești. Din cauza fricii, a panicii și a săriturilor de la înălțime, 22 dintre cetățenii noștri au fost ușor răniți. Le doresc cetățenilor noștri răniți să se însănătoșească în curând. Fie ca Dumnezeu să ne protejeze țara de tot felul de dezastre", a spus Yerlikaya.

Între victime este și un copil care trecea pe lângă o clădire nelocuită, care s-a prăbușit în districtul Battalgazi. El a fost rănit şi transportat la spital.

Potrivit Centrului Seismologic European pentru Mediterana (EMSC), cutremurul a avut o magnitudine de 5,2, iar adâncimea la care s-a produs a fost de 11 kilometri.

Agenţia seismologică turcă transmite că seismul a avut magnitudinea de 5,3, iar adâncimea la care s-a produs a fost de 7 kilometri.

Seismul a avut loc la ora locală 20:48 (şi a României), iar epicentrul a fost localizat la 10 kilometri sud-sud-vest de Malatya şi la 131 km nord-nord-vest de Şanlîurfa, potrivit EMSC.

Potrivit agenţiei Anadolu, cutremurul de joi seara a fost resimţit în Kahramanmaraş, Adîyaman, Şanlîurfa şi Gaziantep, precum şi în Malatya.

Cutremur în Turcia. Mulţi oameni au ieşit speriaţi pe stradă imediat după seism

O clădire din districtul Battalgazi care era nelocuită s-a dărâmat, iar un copil care trecea pe lângă ea în acel moment a fost rănit şi a fost transportat la spital. 

Vă amintim că Turcia a fost lovită în 6 februarie de un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 7,8 care a afectat grav sud-estul Turciei şi nordul Siriei, soldându-se cu moartea a peste 50.000 de oameni.

×
Subiecte în articol: cutremur turcia cutremur în Turcia seism
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close