Antena 3 CNN Externe Dalai Lama admite eşecul politicii sale şi al negocierilor cu Beijing

Dalai Lama admite eşecul politicii sale şi al negocierilor cu Beijing

Dalai Lama admite eşecul politicii sale şi al negocierilor cu Beijing
04 Noi 2008   •   01:47

Liderul spiritual al Tibetului, Dalai Lama, a declarat că renunţă la negocierile cu China referitoare la autonomie, adăugând că încrederea sa în guvernul de la Beijnin devine ?din ce în ce mai mică?.
Într-o declaraţie pentru presa de la Tokyo, liderul budist a afirmat că trebuie să accepte ?înfrângerea?. Acesta a mai apreciat ca acum nu are ce altceva face decât să ceară poporuluiu tibet să hotărască ce să facă. Liderul a mai afirmat că abuzurile di nTibet cresc în intensitate şi el nu mai poate pretinde că totul este în regulă.
Liderul spiritual intenţionează să aibă această lună o întâlnire cu tibetanii din exil pentru a discuta o strategie faţă de guvernul chinez.
China îl acuză că promovează în secret independenţa Tibetului. Pe de altă parte, Dalai Lama spune că doreşte o autonomie mai mare pentru a păstra cultura budistă.v Trimişi ai lui Dalai Lama au sosit în China săptămâna trecută pentru a discuta cu oficialii chinezi, dar Dalai Lama a refuzat să comenteze progresul negocierilor.
Dalai Lama a cerut poporului tibetan să aibă mintea deschisă spre opinii diverse şi să nu facă o fixaţie pentru o singură chestiune precum autonomia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dalai Lama China Tibet
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close