Antena 3 CNN Externe “Ne-au dat injectii ca un drog ca să nu simţim durere”. Mărturiile unui militar rus care s-a predat ucrainenilor după ce a văzut că trebuie să împuște ucraineni

“Ne-au dat injectii ca un drog ca să nu simţim durere”. Mărturiile unui militar rus care s-a predat ucrainenilor după ce a văzut că trebuie să împuște ucraineni

​Soldaţii ruşi trimişi la război în Ucraina au primit soluţii injectabile pentru a fi folosite în cazul leziunilor grave, pentru ca aceştia să nu simtă durere şi să poată înainta mai departe cu tehnica militară.

“Ne-au dat injectii ca un drog ca să nu simţim durere”. Mărturiile unui militar rus care s-a predat ucrainenilor după ce a văzut că trebuie să împuște ucraineni
08 Mar 2022   •   10:10

Comandantul unui pluton de 11 persoane, care s-a predat armatei ucrainene, după ce a aflat despre scopul real al intrării sale pe teritoriul regiunii Herson a dezvăluit tot.

 Militarul rus povesteşte că a decis să depună armele când a aflat că a fost trimis la un adevărat război şi nu la exerciţii, aşa cum a fost anunţat anterior de superiorii săi.

Bărbatul a făcut o înregistrare video și le-a cerut scuze ucrainenilor pentru ca a fost obligat să împuște civili.

  • Alo, Valiuşa, sunt eu. Uite-te, aici cu mine încă este maiorul Şişkanov. Ai înţeles?
  • Aha.
  • Cu mine au fost încă 11 oameni. Când a fost atacat transportul nostru, noi am ieşit, am văzut că erau civilii. Am înţeles că aici nu sunt trupe militare. Putin a dat un ordin… Ţii minte, spuneam că suntem la exerciţii? Totul este o aberație.
  • Da.
  • Ei împușcă în Harkov, Kiev. Copiii mor. Ei împuşcă în case de locuit. Acolo nu sunt trupe militare. Sunt oameni simpli care şi-au luat arme. Eu m-am predat, am depus armă. Vorbeşte acolo cu Katea despre Dima Şişkanov. Eu cer aici scuze. Sunt aici prizonier. Aici se comportă normal cu mine. Adresează-te la Fondul mamelor soldaţilor ca să fie organizat un schimb de prizonieri până când nu este târziu. Putin atâtea a făcut… Când m-au sunat, nu am avut posibilitate, ţii minte, eu deja am fost departe.
  • Eu am înţeles.
  • Ne-au luat telefoanele special ca să nu putem vorbi. Ne-au dat injectii, “Promedol”, pe care să le putem injecta să nu simţim durere în cazul în care vom fi răniţi, să rămânem fără un picior sau aşa ceva. Asta este situaţia.

“Vreau să mă adresez poporului ucrainean: îmi cer scuze că mor oameni, copii, şi pentru faptul că totul ce ne-au spus nu este adevărat.

Aş vrea să fac un apel soţiei mele. Să-i povestesc tot adevărul. Când ne-am predat, au ieşit sătenii simpli cu arme. Eu am ordonat să fie încetat focul. Am ieşit primul acolo. Ei au spus: “Uitaţi-vă cu ce luptăm noi, noi apărăm satele noastre.” Atunci eu am dispus să lăsăm armele“, a spus militarul.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close