Antena 3 CNN Externe Decizia care va distruge multe familii. Vor fi făcute publice fotografiile clienţilor prostituatelor din Grecia infestate cu HIV

Decizia care va distruge multe familii. Vor fi făcute publice fotografiile clienţilor prostituatelor din Grecia infestate cu HIV

Decizia care va distruge multe familii. Vor fi făcute publice fotografiile clienţilor prostituatelor din Grecia infestate cu HIV
de O.P.    |    10 Mai 2012   •   13:16

Ministrul grec al Sănătăţii Andreas Loverdos a cerut public incriminarea sexului neprotejat la bordel şi a propus ca fotografii ale unor clienţi şi unor prostituate infectate cu virusul HIV să fie făcute publice, după ce cinci bărbaţi au fost testaţi pozitiv.

Bărbaţii depistaţi ca infectaţi cu HIV fac parte dintr-un grup de aproximativ 100 de bărbaţi care au fost testaţi în acest sens la Centrul Elen pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (KEELPNO), relatează site-ul ekathimerini.com, citat de Mediafax.

Între timp, peste 6.000 de persoane au sunat la linia telefonică de asistenţă a KEELPNO pentru consiliere sau testare HIV în urma unor relaţii sexuale neprotejate. De asemenea, laboratoarele private au efectuat în ultimele două săptămâni de două ori mai multe teste HIV decât într-o perioadă obişnuită, potrivit site-ului.

Un număr de 31 de prostituate din Atena au fost testate HIV pozitiv de la sfârşitul lui aprilie, când analizele de sânge au devenit obligatorii pentru prostituate. În total, 250 de lucrători sexuali au efectuat teste, în contextul în care autorităţile lansează în continuare apeluri în acest sens.Bărbaţii depistaţi ca infectaţi cu HIV fac parte dintr-un grup de aproximativ 100 de bărbaţi care au fost testaţi în acest sens la Centrul Elen pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (KEELPNO), relatează site-ul ekathimerini.com.

Loverdos a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că testarea va continua în acelaşi ritm până la sfârşitul lunii, cu obiectivul unei "reduceri semnificative" a răspândirii virusului. El a insistat că ministerul său va persevera în lupta împotriva "SIDA care s-a răspândit dincolo de ghetouri şi a intrat în societatea greacă", în pofida protestelor faţă de această iniţiativă. Ministrul a mai anunţat că oficiali din cadrul KEELPNO au primit ameninţări anonime şi că pe zidurile ministerului au fost găsite inscripţii graffiti împotriva Centrului.



×
Subiecte în articol: HIV
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close